بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

«مدیریت اجتماعی پسماند» راه ساماندهی «طلای کثیف»

هرکجا که محیط زیست را با تفکر اقتصادی اداره کنیم و نفع جوامع و مردم را در نظر بگیریم موفق می‌شویم.

تین نیوز |

مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی با اشاره به هزینه های مالی و آسیب های زیست محیطی پسماند در طبیعت گفت: هرکجا که محیط زیست را با تفکر اقتصادی اداره کنیم و نفع جوامع و مردم را در نظر بگیریم موفق می شویم. منظور از جنبه اقتصادی، پرداخت ریالی نیست بلکه منافع جمعی به لحاظ بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و بخشی هم مالی است که مردم وارد عمل شوند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مسئله پسماند به یک معضل بزرگ تبدیل شده است که به اشکال گوناگون آسیب های خود را به رخ می کشد. در برخی مناطق به صورت شیرآبه و آلودگی دریایی و در برخی مناطق نیز به صورت آلودگی هوا و تولید گازهای گلخانه ای خود را نشان می دهد که تاثیر بسیار بالایی در سلامت محیط زیست و تمام جانداران دارد.

سید ابوالقاسم موسوی از پسماند به عنوان یک مسئله مهم برای تشکل های مردم نهاد و فعالان محیط زیست و... نام برد و اظهارکرد: موضوع پسماند متولیانی همچون شهرداری ها و دهیاری ها دارد که آن ها را از شهرها و روستاها جمع آوری و به مراکز دفن و بازیافت منتقل می کنند.

وی ادامه داد: مسئله نگران کننده برای سازمان حفاظت محیط زیست این است که برخی مراکز دفن زباله دیگر گنجایش و ظرفیت حجم زیاد زباله و پسماند را ندارد بنابراین نیاز است که مردم نیز در زمینه کاهش تولید زباله کوشا باشند و تولیدکنندگان نیز به گونه ای عمل کنند که کاهش حجم پسماند از ابتدا در تولید سپس توسط مصرف کننده را در پی داشته باشد.

 مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه از جمله اقدامات این سازمان ارایه آموزش های مختلف از طریق تشکل ها و یا به طور مستقیم به مردم در زمینه کاهش پسماند است، گفت: همه ایرانیان نسبت به چگونگی تفکیک زباله از مبدا و اثرات منفی انباشت این زباله ها همچون تولید شیرابه، ایجا آلودگی هوا، آلودگی دریایی و... آگاهی دارند.

وی افزود: دو تشکل برای مدیریت اجتماعی پسماند اقدامات مهمی انجام دادند و اقداماتی را در دو روستای داراب کلا و دلیر استان مازندران کردند که تاثیرات خوبی داشت. زندگی روستایی نیز مشابه زندگی شهری شده است و سطل های بزرگ زباله در نقاط مختلف وجود دارد و همه زباله های مختلف را در آن ها رها می کنند و فکر نمی کنند که جمع آوری آن ها چه هزینه ای را به شهر یا روستا تحمیل می کند و چندان توجهی به هزینه های محیط زیستی که در محل دپو وجود دارد هم نمی کنند.

موسوی ادامه داد: این تشکل ها به مردم این دو روستا، آموزش های لازم درباره آثار حجم بالای زباله ها دادند بنابراین سطل های بزرگ زباله از آن دو روستا جمع و به هر خانواده دو سطل مجزا برای زباله های خشک و تر داده شد.

وی افزود: زباله های تر در یک مزرعه اطراف روستا به کمپوست تبدیل و مرحله به مرحله آنالیز شد که می توان ادعا کرد یکی از بهترین کمپوست های کشور در آن منطقه وجود دارد. زباله های خشک نیز از مردم خریداری و آنان از منافع مادی جمع آوری زباله ها بهره مند می شوند.

مدیرکل دفتر مشارکت مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: هرکجا که محیط زیست را با تفکر اقتصادی اداره کنیم و نفع جوامع و مردم را  در نظر بگیریم، موفق می شویم. منظور از جنبه اقتصادی، پرداخت ریالی نیست بلکه منافع جمعی به لحاظ بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی و بخشی هم مالی است که مردم وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: برای جمع آوری زباله های خشک، فروشگاه هایی در این مناطق تحت عنوان ماپ ( مدیریت اجتماعی پسماند) آماده شده است که مردم با تحویل زباله های خود امتیاز می گیرند و با این امتیازها کالا دریافت می کنند.

موسوی با تاکید بر اینکه با برنامه ریزی و اقدامات انجام شده، ۷۰ درصد زباله های روستاهای داراب کلا و دلیر کاهش یافته است، اظهار کرد: در حالت عادی دهیاری باید برای حمل زباله های روستا روزانه یک نیسان آماده می کرد و آن ها را به محل دفن زباله انتقال دهد اما با این روش هر هشت روز یک بار این اتفاق می افتد و در این صورت نفع مستقیم به مدیریت روستا و شهر می رسد.

وی ادامه داد: ما در تلاش هستیم تا این مدل را به سایر استان های کشور همچون البرز و مازندران تسری دهیم بنابراین با دهیاران و فرمانداران صحبت خواهیم کرد تا در کل کشور اجرا شود.

موسوی در پایان تصریح کرد: این طرح در کارگروه ملی پسماند نیز مطرح شده است و امیدواریم که این طرح توسط دهیاری ها و شهرداری ها که متولی هستند، اجرا شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.