بازدید سایت : ۷۵۶۹۲

تاثیر برقی سازی خودروها بر کاهش آلودگی هوا

رئیس گروه مطالعات حمل و ترافیک مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از تاثیر برقی سازی خودروها بر کاهش آلودگی هوا خبر داد.

تاثیر برقی سازی خودروها بر کاهش آلودگی هوا
تین نیوز |

رئیس گروه مطالعات حمل و ترافیک مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران از تاثیر برقی سازی خودروها بر کاهش آلودگی هوا خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از همشهری آنلاین، پیام معینی، رئیس گروه مطالعات حمل و ترافیک مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به اینکه استفاده از وسایل نقلیه برقی به عنوان یک راهکار مناسب برای کاهش آلودگی هوا و پایداری محیط زیست مطرح است، گفت: تجربیات موفق سایر کلانشهرهای جهان در استفاده از خودروها و اتوبوس های برقی این ایده را تقویت می کند.

او با تاکید بر اینکه برقی سازی خودروها یکی از راه حل های موثر در کاهش آلودگی هوا است، اظهار داشت: خودروهای برقی به دلیل عدم تولید آلاینده های مضر، نقش قابل توجهی در بهبود کیفیت هوا دارند. تحقیقات آژانس بین المللی انرژی (IEA) نشان می دهد که استفاده از خودروهای برقی می تواند منجر به کاهش ۳۰ درصدی انتشار CO۲ تا سال ۲۰۴۰ شود. همچنین، استفاده از خودروهای برقی می تواند به کاهش ۲۵ درصدی انتشار ذرات معلق (PM) منجر شود که این مسئله در بهبود سلامت عمومی نیز تأثیرگذار است.

برقی سازی وسایل حمل و نقل مرگ زودرس ناشی از آلودگی هوا را کاهش می دهد

رئیس گروه مطالعات حمل و ترافیک مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با استناد به مطالعات دانشگاه هاروارد در زمینه برقی سازی حمل و نقل بیان داشت: برقی سازی حمل و نقل می تواند سالانه باعث کاهش ۱۷۰,۰۰۰ مرگ زودرس ناشی از آلودگی هوا در سراسر جهان شود. با توجه به این آمار و مزایا، توسعه و گسترش زیرساخت های لازم برای استفاده از خودروهای برقی و حمل و نقل عمومی در کلانشهرهایی مانند تهران، یکی از اولویت های کلیدی برای بهبود کیفیت هوا و حفظ محیط زیست است.

معینی ضمن بیان این مطلب که نخستین و مهمترین هدف از برقی سازی حمل ونقل، چه شخصی و چه همگانی، حذف آلاینده های ناشی از موتورهای احتراقی فعلی است، خاطرنشان کرد: با سوزاندن سوخت های فسیلی علاوه بر تولید آلاینده های هوا و گازهای گلخانه ای، آلودگی صوتی و گرما ایجاد می کنند. حذف موتورهای احتراقی سبب می شود که میزان آلاینده تولید شده در حمل ونقل کالا و مسافر در محیط شهرها کم شود، گرمای فضای شهر به واسطه ی حذف احتراق نسبت به قبل کاهش یابد و آلودگی صوتی ناشی از انفجار سوخت در موتور ماشین و خروج آن از اگزوز بسیار محدود شود.

امروزه امکان تبدیل بسیاری از انرژی ها به انرژی الکتریکی وجود دارد

او در خصوص جایگزین کردن موتورهای احتراقی با موتورهای برقی گفت: این روند نیازمند تکنولوژی هایی نظیر تکنولوژی ذخیره برق، تکنولوژی شارژ باتری و البته تأمین برق برای وسایل برقی است. روش های تأمین برق تنوع قابل توجهی دارد و امروزه امکان تبدیل بسیاری از انرژی ها به انرژی الکتریکی وجود دارد.

معینی در ادامه سخنانش تاکید کرد: نکته اساسی که کارآمدی برقی سازی ناوگان برای کاهش آلاینده های هوا را به چالش می کشد، تامین انرژی برق برای خودروهای برقی و توسعه این نوع از وسایل نقلیه است. در سال های اخیر، با افزایش تعداد خودروهای برقی، نیاز به زیرساخت های شارژ کارآمد و منابع انرژی تجدیدپذیر نیز افزایش یافته است.

رئیس گروه مطالعات حمل و ترافیک مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر، حدود ۲۵ درصد از انرژی مصرفی در برخی از کشورهای پیشرفته از منابع تجدیدپذیر تأمین می شود، گفت: بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی (IEA)، تا سال ۲۰۳۰، انتظار می رود که تعداد خودروهای برقی به ۱۴۵ میلیون واحد برسد. این افزایش نیازمند توسعه شبکه های برق قوی تر و استفاده بیشتر از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی است. وی یکی از راهکارهای پیشنهادی برای تأمین انرژی خودروهای برقی را استفاده از سیستم های ذخیره سازی انرژی مانند باتری های بزرگ دانست که می توانند در زمان های کم باری شبکه برق، انرژی را ذخیره کرده و در زمان های پیک مصرف، آن را تأمین کنند. این روش ها می توانند به کاهش فشار بر شبکه برق و افزایش پایداری تأمین انرژی نیز کمک کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.