◄ شامخ ساختمان منتشر شد/ بهبود اندک وضعیت بخش ساختمان
نتایج بررسی های آماری حوزه ساختمان در خردادماه نشان می دهد عدد شامخ کل ۶۴.۳۶ بوده که از بهبود اندک وضعیت بخش ساختمان در خرداد ۹۹ نسبت به ماه قبل حکایت دارد.
نتایج بررسی های آماری حوزه ساختمان در خردادماه نشان می دهد عدد شامخ کل ۶۴.۳۶ بوده که از بهبود اندک وضعیت بخش ساختمان در خرداد ۹۹ نسبت به ماه قبل حکایت دارد.
به گزارش تین نیوز به نقل از اتاق تعاون ایران، با توجه به رکود فعالیتهای ساختمانی در دو ماه نخست سال و رشد آرام افزایش فعالیتها در خرداد، شاخص میزان فعالیتهای انجام شده (تولید و یا ارائه خدمات) نسبت به ماه قبل کمی افزایش یافت.
براین اساس، عدد شامخ کل ۶۴.۳۶ نشاندهنده بهبود اندک وضعیت بخش ساختمان در خرداد ۹۹ نسبت به ماه قبل است.
همچنین شاخصهای سرعت انجام سفارشات، میزان خرید مواد اولیه و میزان بکارگیری نیروی انسانی، افزایش میزان شاخص را تجربه کردند.
لازم به اشاره است، صنعت ساختمان بر اساس استاندارد بین المللی طبقه بندی کلیه فعالیتهای اقتصادی (ISIC)، به سه گروه اصلی ساخت بنا، مهندسی عمران و فعالیتهای ساخت و ساز تخصصی ساختمان دستهبندی میشود. در یک تقسیم بندی دیگر، بخش ساختمان شامل دو بخش کلی مسکونی و غیرمسکونی (تجاری و عمرانی) است.
در بخش مسکونی، طبق گزارش بانک مرکزی میزان معاملات آپارتمانهای مسکونی در تهران با ۱۰۸۰۰ واحد مسکونی، نسبت به ماه قبل ۴.۷ درصد کاهش یافت. همچنین قیمت مسکن در تهران (به عنوان نمونه اماری بزرگ از کل کشور) با متوسط قیمت ۱۸.۹ میلیون تومان، تورم ماهانه ۱۱.۶ درصدی را تجربه کرد. عواملی همچون افزایش نگران کننده نرخ ارز و به تبع آن افزایش انتظارات تورمی، کاهش عرضه مسکن بویژه برای اقشار کم درآمد و نیز تداوم معاملات سوداگرانه، موجب افزایش محسوس قیمت مسکن طی ماههای اخیر بویژه در خرداد ماه شده است.
در بخش تولید و عرضه تجهیزات ساختمانی نیز تحت تأثیر نوسانات ارزی و افزایش بیش از حد قیمت مواد اولیه به ویژه در بخش آهن آلات، به تبع آن افزایش دستمزد و کاهش نیروی کار در نتیجه تداوم شیوع ویروس کرونا، تداوم مشکلات موجود در حوزه واردات مواد اولیه (چه در حوزه راههای مرزی و چه در حوزه ثبت سفارشات و ترخیص از گمرکات) و کاهش قدرت خرید، در فعالیتهای تولید و خدمات، نه تنها رونق مورد انتظار فعالان برآورده نشد، بلکه نگرانی از ادامه روند موجود در اظهارات آنها مشهود بود.
در بخشهای عمرانی نیز کماکان بدلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران توسط کارفرمایان، فعالیتهای این بخش همچنان در شرایط رکود به سر میبرد.