بازدید سایت : ۳۷۴۸۴

◄ نیاز به مهندسی مجدد اقتصاد برای رونق تولید

سال 1388 جدولی برای اولویت­‌بندی بخش‌های مختلف اقتصادی تهیه و مورد بررسی قرار گرفت که در این جدول صنعت پتروشیمی و احداث جاده کمترین امتیاز و احداث راه­‌آهن و نیروگاه بیشترین امتیاز را کسب کردند.

تین نیوز |

"آیات 278 و 279 سوره بقره مومنین را به ترک ربا فرمان داده و جنگ با خدا و رسول را در نافرمانی اعلام می‌نماید."

رهبر معظم انقلاب در اولین روز سال نو در اجتماع زائران و مجاوران حرم رضوی، سال ۹۸ را «سال فرصت‌ها» خواندند و تحقق شعار امسال یعنی «رونق تولید» را موجب ایجاد تحول در بخش‌های مختلف، افزایش اشتغال، حل مشکلات معیشتی، اصلاح نظام بانکی، افزایش ارزش پول ملی و توازن بودجه­‌ای، بیان نمودند. 

ایشان تلاش فعالان اقتصادی برای رونق تولید داخلی را دربردارنده اجر الهی توصیف کردند و افزودند: دستگاه‌های مسئول باید به تولیدکننده، سرمایه‌گذار و فعال اقتصادیِ سالم از زوایای مختلف از جمله اصلاح قوانین و مقرراتِ فضای کسب و کار کمک کنند.

همچنین ایشان مقابله با سواستفاده کنندگان را از دیگر ضروریات رونق تولید برشمردند و افزودند: متأسفانه ذهن مبتکر ایرانی وقتی در کارهای شیطنت‌آمیز فعال می‌شود، به روش‌های عجیب و غریبی برای سوءاستفاده می‌رسد که قوای مجریه و مقننه و دستگاه‌های ناظر باید در این زمینه، کاملاً مراقب باشند.

همچنین ایشان «خرید کارخانه‌ها»، «فروش ماشین‌آلات»، «اخراج کارگران و تبدیل زمین کارخانه به برج» و همچنین «سواستفاده از سیاست غلط توسعه مراکز بانکی و مالی برای به‌دست آوردن ثروت‌های نامشروع از پول‌های مردم» را از جمله سواستفاده­‌هایی خواندند که باید کاملاً با آنها مقابله شود.   

در این فرصت با 2 نگاه به این هدف می‌پردازیم:

- اول با نگاه مربی­گری یا کوچینگ که تاکید بر نقاط قوت است و این‌که درکدام کسب و کارها قوی هستیم

- دوم با نگاه راهبردی برای شناسایی فرصت‌ها، تهدیدها، نقاط قوت و نقاط ضعف

پس از نگارش کتاب «نقشه راه بلوغ» در سال 1386 با هدف شناسایی و تحلیل ضعف‌های اقتصادی و ارائه راهکار، در کتاب دیگری با عنوان «استراتژی تحقق اهداف چشم انداز ۱۴۰۴ در صنعت ریلی» در سال 1388 در زیربخش مهندسی اقتصاد برای تحقق چشم‌انداز، جدولی برای اولویت­‌بندی بخش‌های مختلف اقتصادی از منظر آثار ملی مانند اشتغال، ثبات قیمت، صادرات و ... تهیه و مورد بررسی قرار گرفت.

در این جدول صنعت پتروشیمی و احداث جاده کمترین امتیاز و احداث راه­‌آهن و نیروگاه بیشترین امتیاز را کسب کردند و بخش مسکن و خودرو و فولاد در رتبه‌های پایین­‌تر قرار گرفتند.

اکنون بعد از 10 سال می­‌بینیم که بخش پتروشیمی علاوه بر امتیاز پایین آن ایام در آثار مثبت ملی عملاً به یکی از عوامل بحران افت ارزش پول ملی و صادرات بدون بازگشت ارز تبدیل شده است.

در سال‌های اخیر که موضوعات اقتصاد مقاومتی، حمایت از کالای ایرانی و ... و رونق تولید در سال جاری به عنوان محورهای مورد تاکید رهبری تعیین شده است به نظر می‌رسد مناسب باشد جدول مذکور توسط مراکز پژوهشی و صاحب‌نظران اقتصادی و صنعتی مورد بازنگری قرار گیرد تا اولویت‌های مناسب برای رونق تولید شناسایی گردد.

تولیداتی که در زمان کوتاه مدت منجر به ایجاد اشتغال، حل مشکلات معیشتی و افزایش ارزش پول ملی گردد.

نقاط قوت ما:

- صنعت خودرو، به دلیل شاغلان زیاد و تقاضای بالا و این‌که با تولید بیشتر قیمت تمام شده کمتر می‌شود.

- مسکن، علاوه بر تاثیر بالا بر افزایش ارزش پول ملی و اشتغال مستقیم رونق تولید صنایع مرتبط را درپی دارد.

- صنایع غذایی مثل تولید فرآورده­ های کشاورزی و دامی علاوه بر اشتغال مناسب و مشکل معیشتی مردم را حل می‌کنند.

اما با نگاه راهبردی به‌دلیل زمان بر بودن تولید، سرمایه­‌گذاری و ریسک بالا و ... (در مقایسه تجارت و خدمات) باید با تدابیر مناسب، رونق بخش‌های غیر تولیدی را کاهش و عوامل تهدید تولید مانند مالیات، بیمه و سود تسهیلات را مدیریت نمود.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.