بازدید سایت : ۱۰۴۴۶۱
| کد خبر ۲۹۶۰۹۵
کپی شد

علت انسداد پل بزرگ شهر کرمان یکماه پس از بهره برداری چه بود؟

تقاطع غیرهمسطح شهید زنگی آبادی که به عنوان سریع ترین پروژه شهری کرمان اواخر سال ۱۴۰۳ به بهره برداری رسید، اکنون براساس اعلام شهرداری و بعد از آسفالت نهایی در مرحله اجرای درزهای انبساط برای محافظت از پل در برابر عوامل محیطی است.

علت انسداد پل بزرگ شهر کرمان یکماه پس از بهره برداری چه بود؟
تین نیوز |

ساخت تقاطع غیرهمسطح "سردار شهید حاج یونس زنگی آبادی" یا شرف آباد که محل اتصال منطقه شرف آباد، زنگی آباد، اختیارآباد و شاهرخ آباد در امتداد کمربندی غربی شهر کرمان است در یکی از نقاط پرجمعیت و پرتردد مرکز استان با حوادث رانندگی زیاد، طی کمتر از یک سال انجام شد.

به گزارش تین نیوز، سازه تقاطع غیرهمسطح شهید زنگی آبادی واقع در سه راه شرف آباد از نوع عرشه فلزی است که با ستون های بتنی اجرا شده و روان سازی ترافیک در این نقطه و کاهش تصادفات از اهداف اجرای آن است.

اجرای این پروژه از اول تیر سال ۱۴۰۳ کلید خورد و در روزهای پایانی سال گذشته همزمان با فاز دوم تقاطع سه سطحی شهدای خلبان که شرق و غرب کرمان را به هم متصل می کند، افتتاح شد.

با گذشت بیش از یک ماه از افتتاح رسمی این پل، اجرای نهایی روکش آسفالت عرشه تقاطع غیرهمسطح شهید زنگی آبادی روز پنجشنبه -چهارم اردیبهشت- انجام و برای ساعاتی این مسیر مسدود شد.

ترافیک زیر پل به زودی ساماندهی می شود

همچنین شهردار کرمان به همراه معاونان مالی و اقتصادی و حمل و نقل و امور زیربنایی شهرداری هفته گذشته از پل شهید زنگی آبادی و وضعیت اجرای زیر پل بازدید و اعلام کرد که ترافیک زیر پل به زودی ساماندهی خواهد شد.

این در حالی است که معاون حمل و نقل و امور زیربنایی شهردار کرمان از آغاز اجرای درزهای انبساط تقاطع غیرهمسطح شهید زنگی آبادی خبر داد و گفت: درزهای انبساط برای جلوگیری از ایجاد تنش های بیش از حد و خرابی های ناشی از انبساط و انقباض پل بر اثر تغییرات دمایی محیط پیرامون و عوامل طبیعی در درزهای تعبیه شده در پل ها مورد استفاده قرار می گیرد.

محمدرضا یحیی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: بهترین زمان برای نصب درزهای انبساط پس از گذشت یک مدت زمان برای برگشتن خیزهای منفی ایجاد شده در پل و ایجاد نشست های احتمالی است.

وی گفت: برای همخوانی تراز درز انبساط با آسفالت نهایی پل، بهتر است درزهای انبساط پس از اجرای لایه نهایی آسفالت عرشه پل انجام شود و آسفالت نهایی عرشه تقاطع غیرهمسطح شهید زنگی آبادی اواخر هفته گذشته اجرا شد.

معاون شهردار کرمان توضیح داد: در ارتباط با روکش آسفالتی که ۲ روز قبل در عرشه پل شهید زنگی آبادی انجام شد به این دلیل بود که در زمان افتتاح قسمتی از عرشه پل به مقاومت ۲۸ روزه (ضریب بتن عرشه) نرسیده بود لذا برای افزایش ضریب اطمینان، مشاور اعلام کرد شمع های زیر پل را باز نکنید و مقاومت ۲۸ روزه (بتن) هم ۱۵ تا ۲۰ فروردین به پایان می رسید.

وی گفت: بعد از جمع آوری این شمع ها به دلیل اینکه خیز منفی به پل داده بودند، این خیز منفی بعد از بارگذاری دینامیکی یعنی عبور و مرور خودروها و بار ترافیکی به حالت اولیه خود بر می گردد.

یحیی زاده افزود: اعلام شد بعد از جمع آوری شمع ها و اینکه بارگذاری دینامیکی انجام شد و خیز به حالت اولیه برگشت، روکش نهایی آسفالت را انجام می دهند که این کار هم انجام شد.

وی با بیان اینکه برای همه پل ها یک خیز منفی به تیر عرشه داده می شود گفت: در منازل مسکونی که سقف تیرچه اجرا می کنند نیز به اصطلاح یک خیز منفی به تیرچه می دهند و تیرچه را مقداری از حالتی که هست بالاتر می برند، وقتی شمع ها را برداشتند این تیرچه ها به حالت اولیه بر می گردد و در مورد پل هم به همین شکل است.

معاون حمل و نقل و امور زیربنایی شهردار کرمان اظهار داشت: بعد از اینکه روکش اصلی انجام شد و خیز پل به حالت اولیه برگشت، اجرای درزهای انبساط هم شروع شد و محل درز انبساط همان جاهایی است که عموما مردم می بینند آسفالت کنده می شود و درز انبساط می گذارند که از لحاظ سازه ای لرزش منتقل نشود به خاکریز یا برعکس.

وی افزود: نه تنها این پل در مورد پل های دیگر مثل چهارراه زندان و چهارراه احمدی نیز پارسال درزهای انبساط آنها بعد از ۱۰ سال اجرا شد.

یحیی زاده گفت: باعث افتخار است که ساخت پل شهید زنگی آبادی در اسرع وقت، از طراحی تا اجرا توسط متخصصان کرمانی انجام شده و شرکت های بومی انجام دادند که این مساله حایز اهمیت است. حتی پل های سگمنتال (قطعات پیش ساخته پیش تنیده) که قرارگاه خاتم در شهر کرمان در دست اجرا دارد، بومی سازی شده و متخصصان کرمانی انجام می دهند.

وی تصریح کرد: برای این پل آزمایش های متعدد انجام شده، یکسری مشاور و مدیر پروژه در آنجا مستقر داشتیم و در مورد کیفیت میلگرد، بتن حتی ورق هایی که در کارخانه ساخته می شد آزمایش های مربوطه انجام شده است و تلاش می شود عملیات نصب درزهای انبساط این تقاطع غیرهمسطح نیز در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود.

اما رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان نیز در این باره گفت: قبل از اجرای هر پروژه ای طراحی و مطالعه لازم انجام می شود، مطالعات فاز اول و دوم و یکسری سلسله مراتب، مشاور و ناظر دارد که همه اینها به نوعی روی پروژه نظر دارند تا کار تمام شود؛ بعد از اتمام کار هم این مجموعه تا سال ها باید پاسخگو باشند.

منصور ایرانمنش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آنچه تا الان حداقل ما اطلاع داریم و با دوستان صحبت داشتیم، ایراد فنی و مورد خاصی که قابل ملاحظه باشد درباره پل شهید زنگی آبادی گزارش نشده است.

وی گفت: آسفالت پل ۲ لایه دارد و اگر می خواستند با هم انجام شود ممکن است مدتی طول می کشید تا آن را بازگشایی کنند لذا برای اینکه مردم زودتر استفاده کنند و به بهره برداری برسد لایه اولیه را انجام دادند و پل زیر بار ترافیک رفت تااینکه لایه دوم آسفالت هم ۲ روز قبل انجام شد.

این عضو شورای اسلامی شهر کرمان گفت: بسیاری از تغییرات ظاهری در پل ها بعد از افتتاح روال طبیعی است، برای مثال آسفالت همزمان ۲ لایه معایبی دارد، وقتی بتن ریزی را انجام می دهند یکسری موج هایی ایجاد که اینها در آسفالت گرفته می شود.

وی ادامه داد: می توان بعد از مدتی که پل زیر بار ترافیک رفت، آسفالت دوم را انجام داد، البته همزمان هم می توان انجام داد و با توجه به اینکه سه راه شرف آباد گره ترافیکی مزمن بود، تصمیم بر آن شد که سریع کار انجام شود و تاکنون ایراد و اشکال فنی که موثر باشد، نداشته ایم.

ایرانمنش گفت: نمی شود کسی که صاحبنظر نیست و تخصص کافی در این حوزه ندارد بخواهد نظر بدهد بنابراین اگر مطلب و مستنداتی هست ارائه کنند، تیم های فنی و کارشناسی بررسی می کنند و قابل پیگیری است.

وی افزود: کاری که انجام می شود ضمانت اجرا دارد و مجریان پروژه تا چند سال بعد باید پاسخگو باشند و چیزی نیست که از کنار آن به راحتی عبور کنند؛ ولی به لحاظ ساختاری اتفاقی نیفتاده و بحث فنی خاصی را ندیدیم، تنها بحث این بود که زودتر پروژه انجام شود و مردم سریع تر استفاده کنند، بعد لایه دوم آسفالت انجام شود.

رییس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای شهر کرمان گفت: اجرای درزهای انبساط را هم در پروژه های دیگر شهری داشتیم و طبق گزارشی که به ما دادند بعد از افتتاح می توان این کار را انجام داد.

 درز انبساط یکی از اجزای پل محسوب می شود که از خرابی و خسارت ناشی از انبساط و انقباض آن جلوگیری می کند؛ سازه های بزرگ همچون پل ها در اثر تغییرات دمایی به واسطه تغییر فصل، منبسط و منقبض می شوند و این تغییرات در طولانی مدت می تواند به بدنه پل آسیب وارد کند.

درزهای انبساط پل روی درز بین قطعات دال و عرشه پل اجرا می شود و از پل در برابر نوسانات دمایی و دیگر عوامل محیطی محافظت می کند. عوامل زیادی مانند مقاومت در برابر خوردگی در مناطق مرطوب، تحمل دمای بالا و پایین در مناطق گرمسیر و سردسیر همچنین مقاومت در برابر فرسایش در مکان های پرتردد، در انتخاب درز انبساط مناسب مهم است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری ایرنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.