تراموا راه کار حل معضل ترافیک شهر رشت
استاندار گیلان راه حل ترافیک شهر رشت را ایجاد تراموا شهری دانست و گفت : با ایجاد روگذر و زیرگذر نمی توان مشکل ترافیک این شهر را حل کرد بلکه مشکل از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل می شود.

استاندار گیلان راه حل ترافیک شهر رشت را ایجاد تراموا شهری دانست و گفت : با ایجاد روگذر و زیرگذر نمی توان مشکل ترافیک این شهر را حل کرد بلکه مشکل از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل می شود.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، هادی حق شناس در دیدار با اعضای نظام مهندسی ساختمان استان گفت: طی روزهای هفتم و هشتم فروردین ۱۰۰ هزار خودرو وارد گیلان شد درحالی که در روزهای عادی ۳۰ هزار خودرو ورودی داریم.
وی عنوان کرد: می توان از میدان گیل تا میدان شهرداری، از خیابان سعدی تا فرودگاه یک خط تراموا ایجاد کرد و زمان جابجایی مسافران و مردم را کاهش داد.
وی در ادامه به مشکل کمبود آب در اکثر استانهای کشور اشاره کرد و گفت: سالانه در گیلان ۱۴ میلیارد مترمکعب باران می بارد درحالی که سرانه مصرف آب هر ایرانی روزانه ۲۵۰ لیتر است؛ با پیش فرض آنکه هفت میلیارد مترمکعب این میزان هدر رود، سه میلیارد مترمکعب باقی مانده نیز به مصرف کشاورزی استان می رسد، چهار میلیارد مترمکعب آب باقی مانده را می توان با یک طراحی مناسب به مصرف شهرهای رستم آباد لوشان، منجیل و رودبار شهرستانهای جنوبی استان و رشت رساند.
حق شناس اضافه کرد: به طور متوسط ۶ هزار لیتر بر ثانیه آب در کشور تصفیه می شود اما چهار هزار لیتر آن به دلیل نشتی لوله ها به مقصد نمی رسد.
وی اظهار کرد: با توجه به بارش سالانه ۱۴ میلیارد مترمکعب باران در گیلان این استان در آینده ای نه چندان دور باید آب را بفروشد.
وی تصریح کرد: برای تصفیه ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب خلیج فارس که به شهرهای کرمان، سیرجان و رفسنجان می رود به ازای هر مترمکعب ۶۰ سنت هزینه می شود و ۲.۶ دلار نیز صرف انتقال این آب می شود درحالی که فاصله شهر رشت با تهران بسیار کمتر از بندرعباس تا رفسنجان است و آب باران نیز بی نیاز از تصفیه است لذا نظام مهندسی می تواند با طراحی مناسب آب را از طریق ناودانها با مرکز ثقلی به مخزن منتقل کند و بوسیله لوله به سیفون و برای آبیاری باغچه ها و یا شستشوی ماشین به حیاط برساند.
استاندار گیلان از نظام مهندسی استان خواست : شهرکی مانند اکباتان و آناهیتا طراحی کند تا اراضی ارزشمند استان حفظ شود.
وی افزود: ما در این استان اجازه تغییر کاربری نمی دهیم چون تنها دارایی مردم گیلان این اراضی ارزشمند است.
وی اظهار کرد: در رایزنی با ادارات کل منابع طبیعی و راه و شهرسازی ۲۰ نقطه برای بلند مرتبه سازی در این استان در نظر گرفته شده است، استانداری نیز حمایت لازم را با پرداخت تسهیلات مناسب از سرمایه گذاران خواهد داشت. وی در بخشی دیگر از جلسه اضافه کرد: همچنین طی مصوبه ای و ابلاغ به شهرداریها شرط اعطای پایان کار منوط به کاشت ۲ درخت در محوطه منزل مسکونی است و این امر اجرایی شده است.
۵ پروژه همزمان میتواند کاهش ترافیک در شهر رشت را باعث شود..
۱-زیر گذر های کلیدی ۲'-پلهای رو گذر موثر۳-تراموا۴-سخت گیری با اعمال جریمه های سنگین برای کلیه ماشینهای متخلف..۵-آموزش مستمر مقررات رانندگی وحمل ونقل شهری به مردم..