بازدید سایت : ۴۷۹۰۱
نماینده مردم اردبیل؛

◄ ضعف اصلی را در بخش تخصیص منابع جست‌وجو کنیم

◄ ضعف اصلی را در بخش تخصیص منابع جست‌وجو کنیم
| تین‌نیوز|

نماینده مردم اردبیل با بیان اینکه در برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه تکالیفی را برای دولت در حوزه حمل‌ونقل ریلی مشخص کردیم، گفت: برای رشد شبکه ریلی یا باید اعتبارات دولتی را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهیم و یا مشوق‌هایی را برای بخش خصوصی فراهم کنیم.

به گزارش تین‌نیوز؛ شبکه جامع و کارآمد حمل‌ونقل ریلی از مؤثرترین عوامل زمینه‌ساز ارتقای سطح اقتصادی و رفاهی مناطق است و هنگامی‌که شبکه ریلی تأمین‌کننده منافع سایر کشورهای منطقه در راستای همکاری‌های مشترک اقتصادی و سیاسی آن‌ها باشد، خودبه‌خود به عاملی مهم در راستای امنیت ملی- منطقه‌ای و حتی جهانی و سایر مسائل مرتبط با آن تبدیل خواهد شد.

راه‌آهن کشور علی‌رغم قدمت ۸۰ سال‌های که دارد هنوز با چالش‌هایی مواجه است. هرچند در سال‌های اخیر توجه مسئولان امر به ساماندهی بخش ریلی افزایش یافته است اما در عمل شاهد کمبود منابع اعتباری در این بخش هستیم.

کارشناسان بخش ریلی کشور اعتقاد دارند؛ در میان بخش‌های مختلف حمل‌ونقل، راه‌آهن به سمت مزایای خاص ازجمله قابلیت حمل انبوه بار و مسافر، ایمنی بسیار بالا و مصرف اندک سوخت، نقش ویژه‌ای در ترابری هر کشور دارد به‌طوریکه حجم ترافیک در بسیاری از محورهای برون‌شهری و حومه‌ای در کشور بالاست و شاخص مصرف انرژی در بخش حمل‌ونقل ریلی فوق انتظـار است.

از ۸۰ سال پیش که سوت اولین قطار در کشور ما شنیده شد تاکنون، صنعت ریلی تفاوت‌های زیادی کرده است. در حال حاضر راه‌آهن از شهرهای زیادی می‌گذرد هرچند که شهرهای بسیاری نیز از این نعمت بی‌نصیب‌اند.

طبق نیاز کشور، پیش‌بینی‌های برنامه‌های توسعه‌ای باید طول خطوط ریلی کشور به ۲۵ هزار کیلومتر برسد، چراکه تمامی کشورهای دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که ایمنی راه‌آهن ۲۰ برابر بیشتر از حمل‌ونقل جاده‌ای است.

تمامی کشورهای دنیا با این نتیجه‌گیری، خطوط ریلی خود را توسعه داده‌اند چراکه توسعه و رفاه ملی را به همراه دارد از همین رو است که حمل‌ونقل ریلی باید به‌صورت مضاعف توسعه داده شود.

بر همین اساس ضروری است، سهم حمل‌ونقل ریلی کشور ما در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه افزایش یابد چراکه نرفتن به سمت حمل‌ونقل ریلی باعث می‌شود مصرف سوخت در سایر بخش‌های حمل‌ونقل ۱۰ هزار میلیارد تومان بر تولید ناخالص داخلی تأثیر منفی بگذارد.

هم‌اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که باید ظرفیت‌سازی گسترده برای پاسخگویی به حجم بالای تقاضاها صورت گیرد، این در حالی است که در شرایط فعلی سهم بخش ریلی نیازمند اختصاص منابع قابل‌توجهی از سوی دولت است تا بتوان بیشترین حجم جابه‌جایی بار و مسافر را از آن خود کند.

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل با بیان اینکه در برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه تکالیفی را برای دولت در حوزه حمل‌ونقل ریلی مشخص کردیم، گفت: برای رشد شبکه ریلی یا باید اعتبارات دولتی را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهیم و یا مشوق‌هایی را برای بخش خصوصی فراهم کنیم.

بدری با تأکید بر اینکه هنوز نتوانسته‌ایم از سرمایه بخش خصوصی در حمل‌ونقل ریلی استفاده کنیم گفت: در برنامه ششم توسعه احکامی آورده شده که به رشد سهم حمل‌ونقل ریلی اشاره دارد.

بر اساس اخبار روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران بدری با اعلام آمادگی کمیسیون عمران مجلس برای کمک به وزارت راه و شهرسازی در راستای توسعه شبکه ریلی کشور افزود: ما آماده کمک به دولت برای فعال‌تر کردن بخش خصوصی در توسعه شبکه ریلی هستیم.
 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.