توسعه بندر نفتی خلیج فارس برای رونق سرمایه گذاری پس از لغو تحریم ها
تین نیوز | معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از توسعه تأسیسات زیربنایی بندر نفتی خلیج فارس واقع در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به منظور پاسخگویی به تقاضای سرمایه گذاران در شرایط رونق اقتصادی پس از لغو تحریم ها خبر داد.
به گزارش تین نیوز از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، عباس کمالی ضمن اعلام این خبر افزود: در طرح جامع بندر نفتی خلیج فارس 130 هکتار پس کرانه جدید به این بندر الحاق و زمینه اشتغال 2500 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم می شود.
وی افزود: نصب 2 پست کمپکت، کابل کشی 50 کیلومتر خطوط برق، احداث شبکه های آب و فاضلاب، آتش نشانی و 9 کیلومتر مسیر دسترسی از دیگر مراحل اجرایی این طرح در این بندر است.
معاون مهندسی و عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان با اشاره به اینکه در مرحله اول ساخت این بندر تاکنون 35 هکتار زمین در اختیار شرکت ها قرار گرفته است، گفت: تا اواخر سال 93، بیش از هزار میلیارد تومان توسط 13 شرکت در این بندر سرمایه گذاری بندری انجام شده است.
به گفته کمالی، این طرح هم اکنون 85 درصد پیشرفت دارد و هفته دولت آماده بهره برداری است.
وی فراهم شدن زیرساخت سرمایه گذاری با توجه به احتمال لغو تحریم ها در آینده ی نزدیک را ضروری دانست و افزود: زمین ها هم اکنون طبق ضوابط مناطق ویژه اقتصادی با نرخ مناسبی به صورت اجاره و BOT در اختیار شرکت ها قرار می گیرد.
با اعلام اینکه با تکمیل این طرح ظرفیت بندر خلیج فارس به میزان قابل افزایش می یابد، گفت: تاسیسات زیر بنایی این بندر براساس ماموریت طرح جامع بندر شهید رجایی از بهمن 91 آغاز شد.
گفتنی است، بندر نفتی خلیج فارس با 9 پست اسکله در زمینه صادرات انواع فرآورده های نفتی قیر، نفتا و بنزین فعال است و ترانزیت از ترکمنستان و عراق به این بندر و سوخت رسانی به کشتی ها در تنگه هرمز از جمله فعالیت های این بندر است.
سال گذشته 24 میلیون تن کالای نفتی از این بندر صادر، وارد، ترانزیت و ترانشیپ شد.