◄ نوشداروئی که هرگز به کار نیاید
تیننیوز| در پی آلودگی شدید این روزهای هوا، توقف فروش طرح ترافیک روزانه در تهران در دستور کار قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار تیننیوز، این خبر در حالی منتشر شد که کار از کار آلودگی هوا در تهران گذشته و مردم این شهر چه بیمار و چه سالم در معرض هوائی قرار گرفتند که خبری از وجود ذرهای خالصی در آن نیست.
در سالهای اخیر راههای زیادی به منظور کاستن از آلودگی هوا پس از پدیده وارونگی هوا ارائه شده اما، به رغم تمامی تلاشها موفق نبوده و بهطور قطع موفق هم نخواهد شد زیرا، نوشداروی پس از مرگ سهراب از قدیمالایام به کار نیامده و نمیآید.
در این گزارش به برخی از راهکارهایی که مدنظر قرار گرفته اشاره کرده و قضاوت در مورد آن را به عهده خواننده میگذاریم.
طرح ایجاد جتفن در اطراف تهران
آبپاشی آسمان تهران به وسیله هواپیماهای سمپاش ،آبپاشی سطح خیابانها، روشن کردن فواره بوستانها، خیس کردن سطح خیابانها و مهپاشی که در کارگروه تخصصی کاهش آلودگی هوا نیز عملیاتی شدن آن به تصویب رسیده است بخشی از پیشنهادهای متفاوت و پر منتقد سالهایی بوده که اثری بر کاهش آلودگی هوا نداشته است.
به نظر میرسد آبپاشی شهر تهران یکی راههایی بود که با توجه به کمبود آب در این کلانشهر طرح طنزآلودی بود که در این آشفته بازار طرح شاید اندکی از آلام مردم در این روزها بکاهد.
این طرح ارائه میشود تا به آبپاشی هوای تهران توسط هواپیماهای سمپاش اقدام شود و این عجیبترین کاری بود که میشد برای کاهش آلودگی هوای پایتخت انجام داد زیرا به طنز و شوخی شبیه بود.
متخصصانی که به جای خنده به گریه میافتند
سالها پیش با شروع فصل سرما و ظهور پدیده وارونگی هوا بحثهای آلودگی هوای تهران و پنج شهر بزرگ دیگر ایران موضوع بحث میشد اما، آنقدر برای حل این معضل اقدامات اساسی صورت نگرفت که سالهای زیادی است که دیگر حتی در بهار و تابستان نیز با آلودگی شدید هوای تهران و شهرهای بزرگ مواجه هستیم و پدیده جدید ریزگردها نیز به این معضل افزوده شده است و سالهای زیادی است که، سلامت شهروندان با این آلودگی در معرض تهدید جدی و عملی است و کسی اقدامی برای رفع این آلودگی سمی و خطرناک نمیکند و تنها متخصصانی که پیش از گرفتار شدن نسبت به این مهم هشدار داده بودند را به گریه وا
میدارد.
مهپاشی راهی جدید و عجیب
اینجاست که آبپاشی راه به جائی نمیبرد و تراوشات ذهنی برخی بزرگان، فوران کرده و اقدام به پاک کردن صورت مساله میکنند زیرا، حل مساله، زحمتی دارد و هزینهای که از حوصله پائیز و زمستان خارج است و باید این موهبت «آلودگی هوا» همواره با مردم کلانشهرها قرین باشد اما، نکته جالبی که از دید تیزبین بزرگان بهدور میماند آنکه، وقتی آبپاشی آسمان جواب نداد چگونه میشود با مهپاشی از آلودگی هوای پایتخت کاست؟
در سالهای نه چندان دور سخن از کارگذاری دودکش و انتقال هوای آلوده به بالای جو بود و در یک برهه از زمان نیز سطح خیابان آبپاشی شد و توجهی به وجود بیش از 2 میلیون و 800 هزار موتورسیکلت آلاینده که به میزان 8 برابر حد استاندارد آلایندگی تولید میکنند نشد، تا کار به جایی رسید که امروز ار ارتفاعات کلکچال تهران و خانههای بلند و کوتاه آن پیدا نیست.
دنیای صنعتی غرب بهدنبال عقیم کردن منبع آلودگی است
تجربه جهانی کلانشهرها نشان میدهد آنها به دنبال شناسایی منابع آلودگی متحرک و ساکن هستند و تلاش میکنند با تولید خودروهایی که از سوخت پاک در آنها استفاده میشود، تولید آلودگی را به صفر برسانند اما برخی مسئولان ما به دنبال روشهایی که بیشتر به سرگرمی و بازی شبیه است میروند که باید با این بزرگوارن گفت، کار هوای تهران از این حرفها گذشته است.
به گزارش خبرنگار تیننیوز اما، خبر میرسد که جلسهای برگزار و در آن مقرر شد برخورد با خودروها و موتورسیکلتهای دودزا و آلاینده و همینطور خودروهای فاقد معاینهفنی برای روزهای یکشنبه و دوشنبه در دستور کار قرار بگیرد!
اما تلاشها به تشدید برخورد محدود نشده و توقف فروش مجوز روزانه طرح ترافیک تا پایان وارونگی هوا و ایجاد شرایط ویژه برای کاهش میزان تردد خودروها در هسته مرکزی شهر تهران و توقف فعالیت کلیه معادن تهران تا عادی شدن شرایط از دیگر مصوباتی است که به آن توجه ویژه میشود که اینکار مصداق بارز رسیدن نوشداروئی است که قصد دارد سهراب کشته هوای تهران را زنده کند.