بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
امروز در پایانه انقلاب شهر مشهد انجام می‌شود:

◄ رونمایی از نخستین اتوبوس برقی داخلی

شرکت مپنا امروز از نخستین اتوبوس برقی کشور رونمایی می‌کند.

رونمایی از نخستین اتوبوس برقی داخلی
تین نیوز |

شرکت مپنا امروز از نخستین اتوبوس برقی کشور رونمایی می‌کند.

شرکت مپنا امروز از نخستین اتوبوس برقی کشور رونمایی می‌کند. این اتوبوس که قرار است در شهر مشهد و با حضور شهردار این شهر و مدیرعامل گروه مپنا و برخی از مدیران ارشد رونمایی شود، نخستین اتوبوس الکتریکی کشور است که بر اساس همکاری مپنا و خودروسازی عقاب افشان طراحی و تولید شده است. نخستین اتوبوس مونوکک، Low-Floor و تمام‌برقی کشور با عنوان «شتاب»، با بهره‌گیری از توان صددرصدی داخلی رونمایی می‌شود. تولید این خودروها می‌تواند گام مهمی در راستای الکتریکی‌سازی ناوگان تجاری کشور و کاهش مصرف سوخت در ناوگان سنگین مسافری باشد. این دو شرکت در همکاری با یکدیگر، شهریورماه سال 1399 خودروسازی دیگری را در راستای تحقق اهداف کلان کشور در حوزه برقی‌سازی و هوشمند کردن حمل‌ونقل عمومی، تأسیس کردند که مأموریت آن طراحی، تولید و عرضه اتوبوس برقی داخل شهری در فاز اول و سپس توسعه سایر خودروهای تجاری برقی و به موازات توسعه بستر حمل‌ونقل برقی و هوشمند خواهد بود.


آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای ناوگان الکتریکی

روندهای جهانی در عرصه حمل‌ونقل عمومی به سمت برقی‌سازی خودروها است و گروه مپنا نیز در راستای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و حفظ محیط‌زیست به‌ویژه در کلان‌شهرها، به انجام فعالیت‌های زیرساختی در حوزه برقی‌سازی پرداخته و ضمن توسعه محصولات مختلف، زیرساخت و راهکارهای مورد نیاز خدمات شهری را آماده ارائه کرده است.
راهکارهای این شرکت شامل مجموعه‌ای از محصولات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بوده و براساس استانداردهای بین‌المللی و در لبه تکنولوژی روز دنیا گسترش یافته است؛ به‌گونه‌ای که برای فرهنگ‌سازی، در پروژه‌هایی به‌صورت پایلوت سرمایه‌گذاری شده‌ و در میان‌مدت نیز کسب‌وکار جدیدی در حوزه‌های مختلف اعم از تولید و ساخت و گسترش خدمات شهری رقم می‌زند. این حرکت مپنا، موجبات ایجاد اشتغال در سطوح مختلف را فراهم می‌کند که بخش عمده مشاغل ایجادشده در این زمینه، فناورانه بوده و نخبگان و متخصصان متعددی از این طریق دعوت به کار می‌شوند.
گام نخست هوشمندسازی ناوگان
اتوبوس مونوکک و Low-Floor برقی شتاب (طراحی بدنه و شاسی یکپارچه و بدون به‌کارگیری پله در راهرو و ورودی و نیز به‌کارگیری بستر مهندسی مدیریت چرخه عمر محصول) در بستر مهندسی PLM، در کشور برای نخستین بار تولید می‌شود. همکاری دو شرکت مپنا و اتوبوس‌سازی عقاب‌افشان به تولید این اتوبوس الکتریکی انجامیده است. تجهیز ناوگان کشور به اتوبوس برقی شتاب، موجب حرکت به سمت برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی در راستای جامعه بین‌‎المللی، بهره‌مندی از هوای پاک با کاهش تولید آلاینده‌ها، کاهش میزان وابستگی به لحاظ دسترسی به تکنولوژی‌های قابل دسترس در کشور، کاهش میزان مصرف سوخت دیزل، کاهش هزینه‌های بهره‌برداری ناوگان حمل‌ونقل عمومی، هوشمندسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور و ایجاد اشتغال فناورانه و تولیدی در کشور خواهد شد.
ویژگی‌های نخستین اتوبوس الکتریکی کشور
اتوبوس برقی شتاب، دارای قابلیت‌های بارزی مانند هوشمندی، اتصال به مرکز داده، بازگشت انرژی، شیوه‌های شارژ سریع، سامانه‌های نمایشگر پیشرفته و سامانه‌های خنک‌کاری به‌روز است که بر اساس اقلیم ایران طراحی شده و قابلیت ارائه در خطوط مختلف اتوبوس‌رانی با پکیج‌های متفاوت باتری را بر اساس تعداد سفارش داراست؛ همچنین زیرساخت طراحی و توسعه این محصول به‌گونه‌ای است که با برترین محصولات دنیا در این حوزه رقابت کرده و توان صادرات به کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه‌یافته را خواهد داشت. اتوبوس برقی شتاب، یک محصول کاملاً بومی است که با بهره‌گیری از ابزارهای نوین مهندسی، منطبق با اصول طراحی در سطح بین‌المللی توسعه یافته است. طراحی بدنه این اتوبوس در گروه تولیدی صنعتی عقاب‌افشان و پیشرانه الکتریکی آن در گروه مپنا انجام شده است و در جوینت‌ونچر شتاب به‌عنوان یک شرکت مشترک تولید می‌شود.
حجم 60 درصدی داخلی‌سازی در اتوبوس مپنا
بومی‌سازی تولید اتوبوس برقی توسط مپنا، جهش قابل‌توجهی در تولید داخلی صنایع برقی‌سازی ایجاد می‌کند و پیشرفت بزرگی برای صنعت کشور محسوب می‌شود. بیش از 60 درصد این محصول در داخل طراحی و ساخته شده است و مپنا انتظار دارد با توجه به سرمایه‌گذاری‌های موازی در حوزه‌های سلول باتری و موتور که در مجموعه گروه مپنا در جریان است به 100 درصد برسد.
استفاده از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و محققان در حوزه‌های برق، الکترونیک، پاورالکترونیک، برنامه‌نویسی و نرم‌افزار، تحلیل داده، هوشمندسازی و مهندسی سیستم، فرصت مناسبی برای رشد و شکوفایی این پروژه ایجاد کرده است. با رشد زیرساخت تحقیقاتی امکان گسترش فناوری به حوزه‌های دیگر حمل‌ونقل همچون خودروهای سواری شخصی، خودروهای تجاری نیمه‌سنگین، سنگین و اشتراکی فراهم می‌شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.