همه آن چه باید درباره مسیر استراتژیک ریلی رشت آستارا بدانید
دیپلماسی حمل ونقل دولت سیزدهم و گسترش روابط با کشورهای همسایه به ویژه در حوزه حمل ونقل و پیگیری های وزارت راه و شهرسازی در احداث ابر پروژه ریلی رشت-آستارا به نتیجه رسید و مشارکت و همکاری روسیه در این خط ریلی نهایی شد.
دیپلماسی حمل ونقل دولت سیزدهم و گسترش روابط با کشورهای همسایه به ویژه در حوزه حمل ونقل و پیگیری های وزارت راه و شهرسازی در احداث ابر پروژه ریلی رشت-آستارا به نتیجه رسید و مشارکت و همکاری روسیه در این خط ریلی نهایی شد.
راه آهن رشت آستارا نقشه ویرانی تنها جنگل جلگه ای ایران است
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، راه آهن رشت آستارا به طول ۱۶۲.۵ کیلومتر در دو قطعه طراحی شده و شامل ۹ ایستگاه صومعه سرا، ماسال، رضوانشهر، پره سر، اسالم، لیسار، حویق، لوندویل و آستارا می شود.
تکمیل راه آهن رشت_ آستارا به تکمیل کریدور بین المللی ریلی (NOSTRAC) می انجامد و راه آهن ایران را به راه آهن کشورهای قفقاز، روسیه، اسکاندیناوی و شمال اروپا متصل می کند.
از سوی دیگر تکمیل این مسیر ریلی مزایایی از جمله تسهیل در مبادلات بازرگانی از مبادی و مقاصد بندر هلسینکی فنلاند، هامبورگ آلمان، باتومی گرجستان با بنادر جنوبی ایران، دهلی هند، کراچی پاکستان و بانکوک تایلند را به دنبال دارد.
راه اندازی این خط ریلی با آسان تر کردن سفر گردشگران خارجی و داخلی می تواند منجر به توسعه گردشگری کشور شود.
به طور کلی حمل ونقل ریلی به عنوان ترابری سازگار با محیط زیست شناخته می شود و احداث راه آهن رشت_ آستارا در بخش باختری استان گیلان، هم در توسعه استان نقش ایفا می کند و هم موجب کاهش سوانح و تصادفات می شود.
از سوی دیگر این پروژه در کاهش عوارض زیست محیطی و جلوگیری از رشد بی رویه شهرها در کرانه راه ها نیز تاثیر گذار است.
ظرفیت حمل بار این راه آهن در سال نخست بهره برداری ۱۰ میلیون تن برآورد شده که در حال حاضر به میزان ۹.۶ میلیون تن تقاضای حمل بار دارد.
همچنین راه آهن رشت_ آستارا ظرفیت جابه جایی حدود ۹۹۰ هزار نفر مسافر را در سال بیستم بهره برداری خواهد داشت.
برای ساخت این پروژه ریلی، احداث ۶۳ دستگاه پل به طول حداکثر ۴۰ کیلومتر و یک دستگاه تونل در نظر گرفته شده است.
عملیات زیرسازی ۱۰ کیلومتر ابتدایی مسیر به صورت دوخطه در قالب راه آهن قزوین_ رشت_ بندر کاسپین در مرحله پایانی و آماده ریل گذاری است.
راه آهن رشت_ آستارا به بیش از ۲۱ هزار تن ریل نیاز دارد.
این پروژه ریلی دارای یک دستگاه درجه ۱(آستارا)، سه ایستگاه درجه ۲(صومعه سرا، اسالم_ تالش و لوندویل) و پنج ایستگاه درجه ۳(رضوانشهر_ پونل، ماسال، پره سر، حویق و لیسار) است.
مسیر ریلی رشت_ آستارا می تواند مدت حمل بار را از مبدا و مقصد فنلاند به مبدا یا مقصد ایران به صورت ترکیبی دریایی_ ریلی به ۱۲ روز کاهش دهد، در حالی که حمل دریایی بار در این مسیر ۳۳ روز زمان نیاز دارد.
همچنین مسیر فنلاند به پاکستان را به ۱۸ روز و مسیر فنلاند به هند را به ۲۰ روز کاهش خواهد داد.
حمل بار از فنلاند به تایلند و بالعکس از طریق ناوگان دریایی ۴۵ روز زمان می برد در حالی که با تکمیل راه آهن رشت_ آستارا این مسیر به صورت دریایی_ ریلی به ۲۱ روز کاهش خواهد یافت.
مسیر ریلی رشت_ آستارا حلقه نهایی کریدور شمال-جنوب محسوب می شود، این کریدور نیز به عنوان پل ارتباطی کشورهای اروپایی با اقیانوس هند و خلیج فارس به شمار می رود و ارتباط کشورهای شمال اروپا، اسکاندیناوی و روسیه از طریق ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس، حوزه اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا را فراهم خواهد کرد.
تکمیل کریدور شمال_ جنوب فرصت بی نظیری برای جذب بالاترین حجم از بار روسیه و ترانزیت آن از طریق ایران فراهم می کند که با افزایش درآمدهای ترانزیتی در رشد شاخص های اقتصادی کشور نیز تاثیرگذار است.
راه آهن رشت_ آستارا که قرار است با همکاری کشورهای روسیه و آذربایجان در تامین مالی پروژه احداث شود، یکی از مهم ترین پروژه های ریلی ایران است که به دلیل جایگاه مهمی که در راهگذر جنوب به شمال دارد، از ابتدای دولت سیزدهم در اولویت برنامه های وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و تلاش های مستمر و دیدارها و مذاکرات متعدد بین المللی در نهایت به نتیجه رسید و قرار است امروز تفاهم نامه ایران و روسیه برای احداث این راه آهن امضا شود.