◄ اعتراض کارگران تعدیلی یک شرکت مسافربری ریلی/مطالبه کارگران چیست؟
حدود ۶۰ کارگر شرکت قطارهای مسافربری رعد تبریز که با اقدام ناگهانی کارفرما از تاریخ یکم مهر ماه ۱۴۰۱ اخراج شده بودند، با وجود شکایت در اداره کار ودریافت حکم بازگشت به کار، پس از گذشت حدودا ۲۶ ماه بدون حقوق بلاتکلیف اند.
با خبر شدیم که حدود ۶۰ کارگر شرکت قطارهای مسافربری رعد تبریز پس از گذشت حدودا ۲۶ ماه بدون حقوق بلاتکلیف اند.
به گزارش تین نیوز، مهرماه سال ۱۴۰۱ شرکت راه آهن به واگن های شرکت رعد تبریز ایراداتی گرفت که در نهایت قرار شد این واگنها تا مهر ماه ۱۴۰۱ تعمیر شوند اما این شرکت بدون توجه به اخطارهای صادر شده شرکت راه آهن بجای تعمیر واگنها به بهانه های مختلف از جمله تحریم های اقتصادی اقدام به تعطیلی کارگاه واخراج کارگران کرد.
نتایج شکایت کارگران تعدیلی این شرکت قطارهای مسافربری نیز به اداره کار از این قرار شده که علیرغم صدور حکم بازگشت به کار اداره کار در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲برای کارگران تعدیلی اما کارفرما در مقابل این حکم مقاومت می کند و اجازه ادامه کار را به آن ها نمی دهد به همین دلیل پرونده به مراجع قضایی واگذار شد.
ماجرای تعدیل 60 کارگر چه بود؟
حدود ۶۰کارگر شرکت قطارهای مسافربری رعد تبریز که با اقدام ناگهانی کارفرما از تاریخ یکم مهر ماه ۱۴۰۱ اخراج شده بودند، با وجود شکایت در اداره کار ودریافت حکم بازگشت به کار، پس از گذشت حدودا ۲۶ ماه بدون حقوق بلاتکلیف اند.
در این رابطه یک منبع کارگری در راه آهن تهران به خبرگزاری کار ایران گفته: کارفرمای شرکت قطارهای مسافربری رعد تبریز برای رهایی از حدود ۶۰ کارگر که به صورت مهماندار، سرمهماندار، آشپز و خدمات سیر در خطوط ریلی تهران تبریز وبالعکس مشغول کارند، اقدام به تعدیل این تعداد کارگر به بهانه عدم نیاز کرده است، که در نهایت کارگران ناچار شدند با طرح شکایت در اداره کارشهر ری تهران برای بازگشت به کار خود اقدام کنند.
این کارگر درباره نتایج شکایت به اداره کار گفت: با وجود آنکه اداره کار در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲برای کارگران تعدیلی حکم بازگشت به کار صادر کرده اما کارفرما در مقابل این حکم مقاومت می کند و اجازه ادامه کار را به آن ها نمی دهد به همین دلیل پرونده به مراجع قضایی واگذار شد.
کارگر بیکار شده شرکت قطارمسافربری رعد تبریز در ادامه تصریح کرد: باوجود آنکه در این دو سال، چندین بار حکم بازگشت بکار از هیات تشخص وحل اختلاف صادر شده است اما هر بار کارفرما با اعتراض به ارای صادره رسیدگی به پرونده کارگران را به تاخیر انداخته و کند می کند. در عین حال متاسفانه در آخرین پی گیری های اعتراضی کارفرما هیات تجدید نظر دیوان عدالت اداری در تاریخ ۲۶ آبان سال جاری (۱۴۰۳) حکم به رد ادعای کارگران داده وسایر آرای بحق کارگران در این رای نقض شده است.
بیشتر بخوانید:
پروژه راه آهن اردبیل میانه از اولیت های مهم استان اردبیل است
وی با اشاره به سوابق ۱۵ تا ۲۰ساله خود و همکارانش، مطالبات معوقه کارگران را از بدو شروع به کار شامل سنوات پایان کار، عیدی، حق مرخصی ها و سایر مزایای پرداخت نشده ذکر کرد و با اشاره به دو سال و دو ماه بیکاری و تبعاعدم دریافت حقوق، مطالبات حقوقی هر یک از کارگران را بین ۳۰۰ تا۴۰۰ میلیون تومان عنوان کرد.
این کارگر در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات بیمه ای کارگران تعدیلی شرکت قطارهای مسافر بری رعد تبریز پرداخت و گفت: همزمان با پرداخت نشدن حقوق از مهر ماه سال ۱۴۰۱، بیمه کارگران به تامین اجتماعی نیز پرداخت نشده است و اعتباردرمانی کارگران و خانواده هایشان تقریبا از دو سال پیش فاقد اعتبار شده است.
او با بیان اینکه کارفرمای شرکت قطارهای مسافر بری رعد تبریز دلیل قانع کننده ای برای بیکاری این کارگران نداشت، افزود: چند سال است که کارفرمای شرکت قطارهای مسافر بری رعد تبریز به بهانه برخی مشکلات ناشی از خرابی تعدادی از واگن های سیر، از پذیرفتن کارگران با سابقه خود که تعدادی در آستانه بازنشستگی اند خودداری می کند.
به گفته وی، با طولانی شدن روند رسیدگی به مطالبات کارگران تعدیلی که در نتیجه بی توجه ای کارفرما وسایر مسئولان نهاد رسیدگی حاصل شده است، حدودا ده نفر از ۶۰ کارگر تعدیلی با دریافت حداقل یک سوم مطالبات خود از ادامه پیگیری انصراف داده اند.
او با اشاره به اینکه او و همکارانش طی این مدت طولانی توان تامین مایحتاج خود وخانواده هایشان را نداشته اند، افزود: کارگران در ایام بیکاری بارها بدنبال کار در واحدهای خدماتی وصنعتی محل اقامت خود گشته اند اما به دلیل افزایش سن شغلی برایشان وجود نداشت در نتیجه فقط تعداد محدودی با انجام کارهای نظیر دستفروشی، مسافرکشی و نگهبانی واحدهای تولیدی و مسکونی؛ معیشت خود را تامین می کنند اما مابقی هنوز نتوانسته اند برای خود شغلی پیدا کنند.
وی در ادامه سخنان خود گفت: بعد از تحمل ۲۶ ماه بی پولی در نتیجه اخراج اجباری کارفرما، هنوز مقرری بیمه بیکاری کارگران به دلیل معوقات بیمه ای کارفرما به تامین اجتماعی برقرار نشده است. آن ها نگرانند این وضعیت ادامه دار شود.
این کارگر در خاتمه تاکید کرد: آنچه کارگران از مسئولان می خواهند حفظ شغل و دریافت مطالباتشان است، اما بعضا مسئولان بجای حمایت از ۶۰ کارگر باسابقه که معاش شان تهدید شده، از کارفرمایی حمایت می کنند که از قانون تبعیت نمی کنند و مانع بازگشت بکارشان می شود.
گفتنی است شرکت ریلی رعد تبریز اواخر تیرماه سال 1384 به عنوان یکی دیگر از شرکت های خدمت رسان در حوزه حمل ونقل ریلی کشور پا به عرصه وجود گذاشت.