بازدید سایت : ۷۷۹۲۱

قرارداد ۲۰ ساله کریدور شمال جنوب گره گشایی می شود؟

پزشکیان، رئیس جمهور ایران بر توسعه همکاری ها در کریدورهای شمال - جنوب و غرب - شرق و گسترش مسیرهای دریایی و بنادر تاکید و اعلام کرد

قرارداد ۲۰ ساله کریدور شمال جنوب گره گشایی می شود؟
تین نیوز |

قرارداد کریدور شمال - جنوب که ۲۵ سال پیش میان ایران، روسیه و هند امضا شد و هنوز تکمیل نشده، در معاهده چند روز پیش رؤسای جمهور ایران و روسیه مورد توجه قرار گرفت و باتوجه به اینکه یکی از حلقه های مفقوده این کریدور، خط ریلی ۱۶۲ کیلومتری رشت - آستارا است که هنوز به اتمام نرسیده، اکنون مورد توجه قرار گرفته و به گفته مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل، کمیته پیگیری تملک اراضی این مسیر تشکیل شده است تا شاید از این پروژه ۲۰ ساله گره گشایی شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، موضوعات مرتبط با حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی و جاده ای در بخش کالا و مسافر از جمله توافق هایی بین ایران و روسیه در سفر چند روز پیش رئیس جمهور کشورمان به روسیه بود.

در این میان پوتین، رئیس جمهور روسیه ایجاد خط آهن میان دو کشور را از طرح های مهم اعلام کرد و ایجاد هفته فرهنگی و نیز توسعه گردشگری میان ایران و روسیه از موارد دستور کار قرار داد.

همچنین پزشکیان، رئیس جمهور ایران بر توسعه همکاری ها در کریدورهای شمال - جنوب و غرب - شرق و گسترش مسیرهای دریایی و بنادر تاکید و اعلام کرد که عزم دولت ایران بر گسترش روابط با روسیه است و مصمم هستیم همکاری های خود را در کریدورهای شمال - جنوب و غرب - شرق و مسیرهای دریایی و بنادر گسترش دهیم. بنابراین؛ می توانیم توافقات بسیار مهمی با فدراسیون روسیه در تکمیل مسیر راه آهن ها و کریدورها و مسیرهای دریایی و بنادر داشته باشیم؛ این موارد بسترهایی برای فعالیت اقتصادی است و برای اینکه بتوانیم این سیاست ها را عملیاتی کنیم و این توافق ها روی کاغذ نماند، لازم است تیم هایی برای پیگیری توافقات فعال شوند. تیم های دانشگاهی، مالی، صنعتی و تجاری می توانند در این زمینه فعال شوند. در این میان دولت ایران آمادگی دارد زمینه گسترش تعاملات را تسهیل و موانع پیش رو را برطرف کند که اراده ما در این زمینه جدی است.

و اما قرارداد کریدور شمال به جنوب که در این معاهده مورد توجه قرار گرفته، سال ۲۰۰۰ میلادی بین سه کشور ایران و روسیه و هند برای توسعه تبادلات اقتصادی تسهیل حمل و نقل امضا شد. این کریدور، مسیری چندوجهی (ریلی، جاده ای و دریایی) از سن پترزبورگ به بندر بمبئی هند به طول ۷.۲ هزار کیلومتر است که از ایران می گذرد و هدف پروژه کریدور حمل و نقل چندوجهی بین المللی شمال - جنوب، جذب ترافیک ترانزیتی از هند، ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس به اروپا از طریق خاک روسیه است.

بنابر گفته کارشناسان، تکمیل کریدور شمال - جنوب علاوه بر توسعه ترانزیت بین المللی و استفاده از ظرفیت های سرزمینی، یک منبع درآمد پایدار برای ایران است و پیش بینی می شود با عملیاتی شدن این کریدور تا حدی وابستگی کشور به درآمدهای نفتی کاهش یابد. همچنین این کریدور در مقایسه با مسیرهای سنتی از نظر مسافت و زمان تا ۴۰ درصد کوتاه تر و از نظر هزینه تا ۳۰ درصد ارزان تر است.

آن طور که گفته می شود حلقه مفقوده کریدور شمال به جنوب، خط ریلی ۱۶۲ کیلومتری رشت - آستارا بوده که هنوز بعد از ۲۰ سال به اتمام نرسیده است و بنابر گفته برخی مسئولان، تکمیل این پروژه به حدود یک میلیارد یورو اعتبار نیاز دارد.

اگرچه پیش تر نیز با طرف روسی مذاکراتی در خصوص  نحوه همکاری دو کشور در زمینه احداث راه آهن رشت - آستارا و همکاری در زمینه توسعه کریدور شمال - جنوب انجام شده بود اما آن طور که در معاهده مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه آمده است، طرف های متعهد در توسعه کریدورهای حمل و نقل بین المللی که از قلمرو جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه عبور می کند، به ویژه کریدور بین المللی حمل و نقل شمال - جنوب فعالانه همکاری خواهند کرد.

این همکاری شامل ترویج کالا با مبدأ یک طرف متعاهد در بازارهای دولت های ثالث و همچنین فراهم سازی شرایط توسعه حمل و نقل یکپارچه از طریق کریدورهای حمل و نقل، هم از طریق حمل و نقل دوجانبه و هم از طریق حمل و نقل ترانزیتی در قلمرو خود، خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.