◄ "سرمایه گذاری برای تولید" در توسعه ناوگان هوایی با اجرای راهبردهای جدید سازمان هواپیمایی کشوری کلید خورد / رکن اول
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از تحقق شعار سال، "سرمایه گذاری برای تولید" در توسعه فرودگاه ها با اجرای راهبردهای جدید این سازمان خبرداد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از تحقق شعار سال، "سرمایه گذاری برای تولید" در توسعه ناوگان هوایی اجرای راهبردهای جدید این سازمان خبرداد.
به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان هواپیمایی کشوری، حسین پورفرزانه با بیان اینکه صنعت هوانوردی کشور از چهار رکن اساسی؛ "ناوگان"، "فرودگاه"، "پشتیبانی صنعتی" و" نیروی انسانی" تشکیل شده است، افزود: توسعه این صنعت مرهون توسعه همگن و موزون این ارکان خواهد بود.
معاون وزیر راه وشهرسازی، افزود: ارتقاء و توسعه این ارکان نیازمند به سرمایه گذاری گسترده است که نوع سرمایه گذاری در هر یک از این ارکان متفاوت بوده و دارای مشخصه های خاص خود است.
وی به تشریح مشخصه های سرمایه گذاری در بخش "ناوگان" پرداخت و گفت: توسعه و ارتقاء ناوگان با افزایش تعداد و کاهش عمر ناوگان و همچنین افزایش سطح استانداردهای آن محقق خواهد شد.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ درصد از ناوگان متعلق به بخش خصوصی است و ۴۰ درصد باقی مانده سرمایه گذاران غیر خصوصی دارد.
پورفرزانه با بیان اینکه راهبرد سازمان هواپیمایی کشوری رفع موانع سرمایه گذاری در این حوزه است گفت: اصلاح آیین نامه ها و شیوه نامه های تامین شرکت های خدمات هوایی و صندوق های سرمایه گذاری هوایی در حال اجرا است به گونه ای که تسهیلگری در این حوزه منجر به جذب سرمایه گذاران و جابجایی بخشی از سرمایه خصوصی از مسکن به صنعت هوانوردی می شود.
وی افزود: این اصلاحات نه تنها باید ایجاد رغبت به سرمایه گذاری نماید بلکه با بسته های تشویقی منجر به کاهش عمر ناوگان شود.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: یکی از این اقدامات تشویقی طرح رتبه بندی شرکت های هوایی است که به عمر ناوگان سطح استاندارد آن و خدمات ارائه شده توسط آن شرکت است.
همچنین یکی دیگر از اقدامات تشویقی طرح تاسیس صندوق های سرمایه گذاری هوایی با تضمین دارایی این صندوق ها است به این ترتیب مالک از بهره بردار جدا خواهد شد و هر یک به لحاظ اقتصادی پاسخگو خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات تشویقی سرمایه گذاران برای توسعه ناوگان سبک و پروازهای اختصاصی تاکسی هوایی و هاب اند اسپوک است.
پورفرزانه اظهارداشت: به موازات توسعه سرمایه گذاری خصوصی به منظور کنترل بازار به توسعه سرمایه گذاری حاکمیتی در قالب صندوق توسعه حمل و نقل هوایی پرداخته شده است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: با اشاره به برخی از اقدامات صورت گرفته می توان سهم ارائه خدمات هوایی شرکت های خصوصی را افزایش داده و عمر ناوگان کاهش و کیفیت خدمات رسانی افزایش یابد.
ارتقاء توسعه فرودگاه ها با اجرای راهبردهای جدید سازمان هواپیمایی کشوری / رکن دوم
حسین پورفرزانه، ضمن تاکید بر چهار رکن اساسی صنعت هوانوردی از جمله؛ ناوگان، فرودگاه، پشتیبانی صنعتی و نیروی انسانی اظهارداشت: توسعه صنعت مستلزم توسعه همگن و موزون این ارکان است.
وی افزود: بنابراین ارتقاء و توسعه این ارکان نیازمند به سرمایه گذاری گسترده می باشد که نوع سرمایه گذاری در هریک از این ارکان متفاوت بوده و دارای مشخصه های خاص خود می باشد.
معاون وزیرراه و شهرسازی به تشریح مشخصه های سرمایه گذاری در بخش فرودگاه ها پرداخت و گفت: با توجه به ماهیت غیر خصوصی بودن غالب فرودگاه های کشور و از طرفی نیاز مبرم به ارتقای سطح خدمات فرودگاهی و به روز رسانی آن ضروری است مبتنی بر ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت مشارکت سرمایه گذاران خصوصی را افزایش داده و همراه با توسعه ناوگان، فرودگاه های کشور به تدریج به سوددهی لازم برسند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: در این راستا با تدوین شیوه نامه ها و آیین نامه های مورد نیاز اقدامات لازم در حال اجراست.