۳۰۰ میلیارد تومان؛ هزینه مناسب سازی ایستگاه های مترو در ۱۱ ماه نخست سال
بنابر اعلام روابط عمومی شرکت مترو هفته گذشته ورودی شمال غربی ایستگاه میدان صنعت در خط ۷ متروی تهران افتتاح شد و در اختیار شهروندان پایتخت قرار گرفت. این افتتاح البته با یک حاشیه و واکنش غیرمنتظره روبرو شد که در ادامه بدان خواهیم پرداخت.
بنابر اعلام روابط عمومی شرکت مترو هفته گذشته ورودی شمال غربی ایستگاه میدان صنعت در خط ۷ متروی تهران افتتاح شد و در اختیار شهروندان پایتخت قرار گرفت. این افتتاح البته با یک حاشیه و واکنش غیرمنتظره روبرو شد که در ادامه بدان خواهیم پرداخت.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو)، "در راستای توسعه زیرساختهای شبکه حمل و نقل ریلی، برنامه افتتاح چند ایستگاه و ورودی جدید تا پایان سال جاری در دستور کار شرکت متروی تهران قرار دارد که در یکی از آنها، ورودی شمال غربی ایستگاه میدان صنعت هفته گذشته مورد افتتاح قرار گرفت.
پس از این افتتاح در برخی کانال های شبکه مجازی، مطلبی انعکاس یافته و طی آن ادعا شد که به موجب عدم توجه به رعایت ضوابط مناسب سازی پروژه های شهری در ورودی جدید ایستگاه میدان صنعت، حقوق افراد کم توان جسمی و حرکتی لحاظ نگردیده و به دلیل نادیده گرفته شدن ساخت آسانسور و رمپ ورودی، امکان تردد معلولان در این ایستگاه فراهم نیست!
در این رابطه، ذکر چند نکته لازم و ضروری است؛
اول آنکه از اساس در نقشه احداث ورودی شمال غربی ایستگاه، تعبیه آسانسور مد نظر نبوده و بلکه در ورودی جنوب شرقی و جنوب غربی ایستگاه میدان صنعت، ساخت ۲ آسانسور پیش بینی شده است؛ ۲ آسانسوری که تا پایان فروردین سال آتی به بهره برداری می رسد و نیاز معلولان برای تردد در این ایستگاه را مرتفع میکند.
نکته بعد آنکه در همان ورودی شمال غربی نیز یک کیلومتر مسیر بساوایی برای افراد کم توان و نابینایان تعبیه شده که ظاهرا از دید منتقدان محترم به دور مانده است.
فارغ از مواردی که به آنها اشاره شد، بد نیست به این موضوع اشاره داشته باشیم که در طول سال جاری و طی اقدامی بی سابقه در تاریخ متروی تهران، با صرف هزینه ۳۰۰ میلیارد تومانی، اقدامات فراوان و قابل توجهی برای تسهیل بهرهمندی افراد کم توان جسمی و حرکتی از خدمات ایستگاههای مترو انجام پذیرفتهاست.
از جمله این خدمات می توان به راه اندازی ۲۸ دستگاه آسانسور طی سال جاری تا ابتدای اسفند ماه اشاره کرد؛ اقدامی که نیازمند تمهیدات فراوان زیرساختی و هزینه کرد حدود ۱۰ میلیارد تومانی برای کارهای ساختمانی و تجهیزاتی مرتبط با هر دستگاه آسانسور بوده و به رغم مشکلات مالی مبتلا به تمامی پروژه های عمرانی کشور، در راستای خدمترسانی به جامعه معلولان، هیچ اغماضی درباره آن انجام نپذیرفته است.
از طرف دیگر در سال جاری حدود ۲۰ کیلومتر مسیر برای افراد کم توان جسمی و حرکتی و نیز نابینایان مناسبسازی شده که این مورد نیز در تاریخ چند دههای متروی تهران بیسابقه بوده است.
همچنین طی ۲ ماه اخیر اقدامات فراوانی در همین زمینه صورت پذیرفته که از جمله آن می توان به راه اندازی ۳ دستگاه آسانسور و نیز احداث ورودی مخصوص در ایستگاههای مهدیه و کمیل به همراه ۴ کیلومتر مناسب سازی مسیر در این ۲ ایستگاه و راه اندازی ۲ آسانسور در ورودی ایستگاه بسیج به همراه مسیر بساوایی اشاره کرد.
با این اوصاف شاید بتوان اذعان کرد شرکت مترو تهران مثل دیگر نهادهای ذیربط و همچنین دغدغهمندان جامعه معلولان کشور، نهایت تلاش خود را برای تسهیل استفاده از امکانات حمل و نقل عمومی پایتخت توسط افراد کم توان جسمی و حرکتی مبذول داشته و البته این مهم را یکی از وظایف ذاتی خود میداند و فارغ از تذکرات معمول، به اجرای تعهداتش پایبند و نسبت به صحت عملکرد خود سختگیر است."