◄ استاندارسازی آسانسورهای مترو غیرممکن نیست
شرکت متروی تهران باید برای استانداردسازی آسانسورهای خود اقدام کند.
مدیرکل استاندارد استان تهران با تاکید بر ناایمن و حادثهساز بودن آسانسورهای ایستگاههای مترو، گفت: شرکت متروی تهران باید برای استانداردسازی آسانسورهای خود اقدام کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ادارهکل استاندارد استان تهران، عباس نوری در این خصوص تشریح کرد: با توجه به مکاتبه سازمان ملی استاندارد ایران با بیمه مرکزی در خصوص منع ارائه خدمات بیمهای به آسانسورهای بدون تاییدیه استاندارد، شرکتهای بیمه، بیمهنامه آسانسورهای غیراستاندارد مترو را دیگر تمدید نکردند و شرکت مترو موظف شد آسانسورهای فاقد گواهینامه بازرسی معتبر و بیمهنامه را از چرخه مصرف خارج و خاموش کند.
وی ادامه داد: تاکنون مترو تهران بعد از خاموشی آسانسورهای خود، هیچ مکاتبهای برای اخذ راهکار و حل مشکل موجود با ادارهکل استاندارد استان تهران انجام نداده است.
بیشتر بخوانید:
دریافت استاندارد برای آسانسورهای مترو غیرممکن شده است!
این مقام مسئول یکی از نقصهای بحرانی آسانسورهای مترو را اینگونه توضیح داد: در صورتی که فاصله بین آستانه دربهای طبقات متوالی از ۱۱ متر تجاوز کند، دربهای اضطراری میانی باید به گونهای تعبیه شوند که فاصله بین آستانه دربها بیشتر از ۱۱ متر نباشد؛ به عبارت سادهتر، باید بتوان در زمانی که کابین آسانسور بین طبقات متوقف شدهاست، مسافرین محبوس را نجات داد.
نوری در پاسخ به ادعای شرکت مترو مبنی بر عدم امکان تعبیه درب اضطراری در اکثر چاههای آسانسور، به دلیل شرایط قرارگیری ایستگاههای مترو در زیر زمین، گفت: اگر امکان گذاشتن درب اضطراری در طول مسیر برای آسانسورها وجود نداشته باشد، بر اساس استاندارد ملی شماره ۱- ۶۳۰۳، راهکار جایگزین برای آن پیش بینی شدهاست. با این وجود، شرکت مترو برای این موضوع نیز اقدامی ننمودهاست.
در پایان مدیرکل استاندارد استان تهران از سازندگان بناها و عرضهکنندگان آسانسور درخواست کرد: در زمان طراحی و نصب آسانسورها، در راستای حفظ ایمنی و سلامت جامعه الزامات استانداردهای ملی را مدنظر قرار دهند.