◄ اسکلت بتنی در مقابل زلزله مقاومتر است یا فلزی؟
رئیس مرکز تحقیقات بتن گفت: واحدهای مسکونی دارای اسکلت بتنی از خانههای با اسکلت فلزی در برابر زلزله مقاومتر هستند.
رئیس مرکز تحقیقات بتن گفت: واحدهای مسکونی دارای اسکلت بتنی از خانههای با اسکلت فلزی در برابر زلزله مقاومتر هستند.
به گزارش تیننیوز، مصطفی احمدوند گفت: در ۲۰ سال گذشته مقررات و استانداردهای ملی حوزه بتن را تنظیم کردهایم که محور صنعت بتن ایران، پیشرفت و توسعه علمی و دانش بتن بوده است.
احمدوند ادامه داد: آئیننامههای تدوینشده در حوزه بتن به سازمان ملی استاندارد ارائهشده و این ۲۷ استاندارد اجباری درزمینهٔ تولید بتن و استفاده از آن بهصورت استانداردهای ملی درآمده و از اسفند ۹۵ به همه وزارتخانههای مجری ابلاغشده است.
رئیس مرکز تحقیقات بتن درباره ویژگیهای بتن آماده تأکید کرد: بر اساس این استانداردها، نظام بازرسی بتن آماده تهیهشده و از کارخانههای تولیدکننده بتن آماده بازرسی میشود.
احمدوند اظهار کرد: تهیه این استانداردها ۴ سال به طول انجامید و همه مراحل تولید، توزیع و اجرای صنعت بتن حتی در بخش ماشین الات آن نیز دیدهشده است.
رئیس مرکز تحقیقات بتن یادآور شد: دولت باید در پیادهسازی استانداردهای ملی و اجباری بتن دخالت کرده و بر آن نظارت داشته باشد. به همین منظور در نخستین گام، بحث آموزش اعضای هیئتعلمی دانشگاهها و متخصصان علمی بتن را آغاز کردهایم تا با نوسازی دانش فنی خود درزمینهٔ بتن این استانداردهای بهروز شده را به دانشجویان آموزش دهند.
احمدوند بابیان اینکه در تدوین این استانداردها مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با مرکز تحقیقات بتن همکاری داشته است، خاطرنشان کرد: اجرای آئیننامهها و استانداردهای بتن باید به ارتقاء کیفیت ساختوساز منجر شود. لازمه دستیابی به این هدف، رعایت اخلاق حرفهای از سوی ناظران و مجریان امر ساختوساز بوده تا به بتن عملکردی و باکیفیت دستیابیم.
احمدوند در خصوص تهیه آئیننامه بتن برای رویه جادهها و آزادراهها افزود: در آئیننامه فعلی استانداردهای موردنظر برای هدف تهیهشده و به پیمانکاران راهسازی ارائهشده است. این استانداردها ۱۵ سال پیش تدوینشده بود اما علیرغم اینکه در کشورهای توسعهیافته سالهاست که استفاده از بتن برای روسازی راهها رایج است، اما در ایران تنها در ۲-۳ سال اخیر به روسازی بتنی راهها روی آوردهایم.
وی به خبرگزاری مهر گفت: در ایران شرایط آب و هوایی و اقلیمی برای استفاده از اسکلت بتنی در سازهها نسبت به اسکلت فلزی شرایط بهتری است ضمن اینکه زمان و هزینه ساخت ساختمانهای کمتر از ۴ طبقه با استفاده از اسکلت بتنی از ساختوساز با اسکلت فلزی بهصرفهتر خواهد بود. در خصوص برجها و بلندمرتبهها نیز ترکیبی از اسکلت فلزی و بتنی کاملاً مناسب است. در تهران تنها ۱۸ درصد ساختمانها اسکلت بتنی دارد.