تعمیر ۳۵ هزار واحد سیل زده به پایان رسید
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: از ۸۴ هزار واحد تعمیری سیل ابتدای امسال، تعمیر حدود ۳۵ هزار واحد به اتمام رسیده است.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: از ۸۴ هزار واحد تعمیری سیل ابتدای امسال، تعمیر حدود ۳۵ هزار واحد به اتمام رسیده است.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، عزیزاللّه مهدیان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: این آمار برای کسانی است که از بانکها تسهیلات دریافت کرده اند، اما بسیاری از خانوادهها خودشان خانه هایشان را تعمیر کرده اند که به مرور تسهیلات آنان را نیز میپردازیم.
وی با بیان اینکه در سیل ابتدای امسال 26 استان خسارت دیدند گفت: 9 هزار و 100 واحد در شهرها و 66 هزار و 750 واحد در روستاها به علت این سیل تخریب شدند.
مهدیان افزود: در بخش احداث خانههای تخریبی، کار حدود 600 واحد به ثبت رسیده و هزار و 100 واحد نیز دیوارچینی شده است.
وی گفت: علت کند شدن تعمیر برخی واحدها کافی نبودن میزان تسهیلات بود که پرداخت مرحله دوم این تسهیلات نیز به بانکها ابلاغ شده است و تعمیر واحدهای آسیب دیده تا پایان مرداد تمام میشود.
مهدیان افزود: حدود یک ماه است که پروندهها در بانکها معطل نمیشود و بانکها عملکرد خوبی دارند البته طبیعی است مشکلاتی در بانکهایی که روزانه فقط یک قرارداد میبستند وجود دارد که اکنون باید 200 قرارداد ایجاد شود.
وی گفت: همکاری بانکها در استانهایی که بیشترین خسارت را از سیل داشتند خوب است.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: ساخت مدارس بر عهده بنیاد مسکن نیست، اما این بنیاد آمادگی ساخت مدارس را نیز دارد.
مهدیان گفت: تاکنون حدود 110 هزار واحد به بانکها برای دریافت تسهیلات معرفی شده اند که از این تعداد 72 هزار واحد قرارداد منعقد کرده و قسط نخست تسهیلات خود را نیز دریافت کرده اند.
وی افزود: واحدهای تعمیری، قسط دوم تسهیلات را نیز گرفته اند.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: به جز 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار مرحله نخست برای مسکن سیل زدگان، در هفته آینده نیز 2 هزار و 400 میلیارد تومان دیگر به استانها ابلاغ میشود.
مهدیان افزود: بنیاد مستضعفان، سیمان مناطق آسیب دیده از سیل را تأمین کرده و بنیاد مسکن آن را رایگان تحویل سیل زدگان میدهد.
وی گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و وزارت نفت نیز قولهایی به سیل زدگان داده اند و کارهای خوبی هم انجام داده اند.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: در سیستان و بلوچستان به علت بازسازی تعداد زیادی از خانهها احتمال خسارت آنها در سیل اخیر وجود ندارد البته ممکن است برخی واحدهای فرسوده خساراتی دیده باشند.
مهدیان گفت: با بسیج سازندگی برای ساخت و تعمیر 20 هزار واحد، قرارداد منعقد کردیم که بسیج در حال عمل به تعهداتش است.
وی افزود: همه خیرین میتوانند در روند بازسازی و ساخت خانههای سیل زدگان مشارکت کنند.
حق شناس استاندار گلستان نیز در این برنامه گفت: 97 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان در سیل ابتدای سال صد درصد خسارت دید که از این مقدار 85 هزار هکتار آن تعیین تکلیف و 92 و نیم میلیارد تومان هم به خسارت دیدگان پرداخت شده است که این رقم، نصف میزان خسارت کشاورزان است.
حق شناس تصری کرد: 19 هزار هکتار از این اراضی نیز برای کشت دوم آماده شده است.
وی افزود: بیش از 90 درصد پرداخت خسارت به کشاورزان انجام شده است.
استاندار گلستان گفت: پرداخت کمک بلاعوض به کشاورزان نیز تقریباً تمام شده است و در اراضی کشاورزی آب گرفتگی وجود ندارد.
حق شناس افزود: 21 هزار واحد نیز در سیل ابتدای امسال آسیب دیدند که از این تعداد 7 هزار و 300 واحد تخریب شدند و 13 هزار و 700 واحد آسیب دیدند.
وی گفت: تعمیر 6 هزار واحد به پایان رسیده است و بقیه نیز تا آخر شهریور تعمیر میشود.
استاندار گلستان افزود: 3 هزار و 200 واحد از واحدهای احداثی نیز پی کنی شده و هزار و 585 واحد در مرحله فونداسیون است و 658 واحد در مرحله اسکلت بندی و 124 واحد به مرحله سقف رسیده است.
حق شناس گفت: تلاش میکنیم واحدهای احداثی را پیش از فرا رسیدن فصل سرد سال به پایان برسانیم.
وی افزود: حدود 5 هزار نفر نیز برای دریافت تسهیلات معیشتی به بانکها معرفی شده و این تسهیلات را دریافت کرده اند.
سید موسی خادمی استاندار لرستان نیز در ارتباطی تصویری با برنامه گفت: 50 درصد کمک بلاعوض و کل تسهیلات بانکی به کشاورزان اختصاص یافته البته تأیید خسارتها در بخش کشاورزی کار را کند کرده است.
وی افزود: کل خسارت در بخش کشاورزی این استان 430 میلیارد تومان و کمک بلاعوض 57 میلیارد تومان برآورد شده که از مبلغ کمک بلاعوض تاکنون 6 میلیارد تومان مصوب و حدود 3 میلیارد تومان پرداخت شده است.
خادمی گفت: 3 هزار و 100 پرونده به مبلغ 12 میلیارد تومان در بخش کشاورزی به بانکها معرفی شده اند و برای 5 میلیارد تومان قرارداد بسته شده و 4 و نیم میلیارد تومان نیز به کشاورزان پرداخته شده است.
وی افزود: در بخش مسکن 30 هزار نفر برای دریافت 572 میلیارد تومان به بانک ها، معرفی شده اند و 27 هزار و 205 قرارداد به مبلغ 520 میلیارد تومان منعقد و 26 هزار و 50 وام به مبلغ 489 میلیارد تومان به سیل زدگان پرداخت شده است.
استاندار لرستان گفت: تعمیر 14 هزار و 887 واحد مسکونی آغاز شده و تعمیر 11 هزار و 278 واحد مسکونی پایان یافته است.
خادمی افزود: سیل ابتدای امسال خسارت جدی به راههای استان لرستان وارد کرد که اکنون همه این راهها برقرار شده است، اما با دوام نیست که از جمله این راهها محور خرم آباد به پلدختر است.
وی گفت: دولت در دو سه هفته اخیر اعتبارات ساخت راههای آسیب دیده را تصویب کرده که از آن مبلغ 50 درصد اختصاص یافته است.
استاندار لرستان افزود: ساخت هفت پل بزرگ در استان آغاز شده است و قرارداد ساخت 25 کیلومتر از 60 کیلومتر راه آسیب دیده محور خرم آباد به پلدختر منعقد شده است.
خادمی گفت: در این 25 کیلومتر بیش از 2 کیلومتر تونل احداث میشود و 7 کیلومتر نیز از جاده قبلی فاصله دارد.
وی افزود: کولر جزو اقلام توزیعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و هلال احمر نیست و خیرین آن را برای سیل زدگان تأمین میکنند.
خادمی گفت: از 10 هزار بسته اقلام معیشتی که قرار بود بین سیل زدگان توزیع شود بیش از 6 هزار بسته توزیع شده است.
استاندار لرستان افزود: 113 مدرسه در استان لرستان به علت سیل تخریب شد که ساخت 30 مدرسه آغاز شده است.
خادمی گفت: از این 30 مدرسه ساخت 15 مدرسه تا ابتدای مهر به پایان میرسد و 80 مدرسه نیز به صورت پیش ساخته تا ابتدای مهر آماده میشود و تعمیر 90 مدرسه آسیب دیده نیز آغاز شده که کار 30 مدرسه رو به پایان است.
خادمی افزود: تاکنون برای ساخت 14 مدرسه زمین تأمین نشده است.
احمدعلی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این برنامه گفت: از یک میلیارد و 967 میلیون متر مکعب ظرفیت مخازن سدهای این استان یک میلیارد و 558 میلیون متر مکعب آبگیری شده است.
وی افزود: سد پیشین در مقایسه با سال گذشته که 25 میلیون متر مکعب آب داشت اکنون با 7 برابر افزایش، 175 میلیون متر مکعب آب دارد و 95 درصد ظرفیت آن هم تکمیل است.
موهبتی گفت: 13 محور ارتباطی استان سیستان و بلوچستان در بارندگیهای اخیر و سیلابی شدن رودخانهها آسیب دید که همه آنها بازگشایی شده اند البته در برخی راههای روستایی، مشکلاتی وجود دارد.
وی افزود: در سیلابهای اخیر این استان، 44 روستای 5 شهرستان آسیب دیدند که 632 خانوار اسکان داده شده اند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: توزیع اقلام ضروری میان این خانوادهها انجام شده است.
موهبتی افزود: به علت سیلابهای اخیر دو نفر در ایرانشهر جان خود را از دست دادند و با توجه به ادامه بارندگی ها، مردم در حاشیه رودخانههای این استان توقف نکنند.
وی گفت: 740 پرونده مربوط به خسارت سیل ابتدای امسال در استان سیستان و بلوچستان تشکیل شد که 440 پرونده مربوط به واحدهای تخریبی و 300 پرونده مربوط به واحدهای تعمیری بود.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در این برنامه گفت: تعمیر حدود 7 هزار واحد آسیب دیده از سیل تمام شده و 10 هزار و 300 واحد نیز در حال تعمیر هستند.
وی افزود: احداث 2 هزار و 400 واحد مسکونی نیز آغاز شده است.
شریعتی اضافه کرد: به علت دمای بالا، بتون ریزی برای ساخت واحدهای مسکونی امکان پذیر نیست، زیرا به دمای کمتر از 32 درجه برای بتون ریزی نیاز داریم و امیدواریم در دو هفته آینده دما به این میزان برسد.
استاندار خوزستان گفت: آب به میزان کافی در استان خوزستان وجود دارد و اکنون ظرفیت همه شبکههای آبرسانی کشاورزی این استان کامل است.
شریعتی افزود: اکنون 465 هزار هکتار از اراضی این استان که 65 هزار هکتار آن مربوط به مزارع نیشکر است زیر کشت قرار دارد.
وی گفت: اجازه کشت تابستان برای کشاورزان خوزستانی در تاریخ کشاورزی این استان سابقه نداشته است.
استاندار خوزستان افزود: بیش از 300 میلیارد تومان برای رفع مشکل فاضلات خوزستان به ویژه شهر اهواز هزینه شده است و اکنون نیز چهار طرح به ارزش 70 میلیارد تومان در اهواز در حال اجراست که پیش از زمستان به پایان میرسد.
شریعتی ابراز امیدواری کرد مشکل فاضلاب این استان تا پیش از زمستان حل شود.