آسمان چابهار در انتظار هواپیماهای اماراتی
تین نیوز | مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از توافق با امارات و عمان برای ورود پنج هواپیمای مسافربری در ماه به این منطقه با هدف تسهیل در رفتوآمد گردشگران بینالمللی خبر داد.
حامدعلی مبارکی اظهار کرد: هفته گذشته کارگروه مهمی با محوریت گردشگری در چابهار برگزار شد که براساس توافقهای صورت گرفته، قرار شد هر ماه پنج هواپیما از امارات و عمان به چابهار مسافر جابجا کنند. این اقدام با هدف تسهیل در مبادلات گردشگری صورت گرفته؛ همچنین قرار است دو اتوبوس دریایی برای گشتهای آبی در چابهار مستقر شوند.
او سپس با اشاره به راهاندازی فرودگاه بینالمللی چابهار گفت: امیدواریم تکلیف این فرودگاه که دسترسی به چابهار را آسانتر میکند، بزودی مشخص شود. در حال حاضر پروازهای چابهار در پایگاه دهم شکاری که فرودگاهی نظامی به حساب میآید، انجام میشود. برای همین لازم است احداث فرودگاه بینالمللی چابهار سریعتر به نتیجه برسد.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با اشاره به افزایش تعداد پروازهای چابهار افزود: در حال حاضر روزانه 2 پرواز به چابهار برقرار است، در حالی که قبلا هفتهای دو تا سه پرواز انجام میشد.
بهرهبرداری از راهآهن چابهار تا 3 سال دیگر
او همچنین درباره راهاندازی مسیر ریلی چابهار توضیح داد: برای ایجاد خط آهن چابهار، چهار کارگاه تشکیل شده که امیدواریم تا سه سال آینده این مسیر ریلی به بهرهبرداری برسد.
«مبارکی» درباره جابجایی گردشگران از راه آبی با توجه به وجود اسکلههای بینالمللی در این منطقه اظهار کرد: دو اسکله شهید بهشتی و کلانتری در چابهار فعال هستند که به مردم عادی و بخش دولتی خدمات میدهد. این اسکلهها در حال توسعه هستند، به طوری که 28 بهمن ماه سال گذشته با افتتاح یک اسکله جدید در شهید بهشتی ظرفیت پهلوگیری کشتیهای غولپیکر از دو میلیون به 6 میلیون تن در سال رسید. علاوه بر کشتیهای باری، برای پهلوگیری کشتیهای مسافربری نیز مذاکراتی شده است.
وی اضافه کرد: امیدواریم بعد از توافق هستهای شاهد ورود کشتیهای غول پیکر و نسل سوم دریایی در منطقه آزاد چابهار باشیم.
مبارکی که در غرفه ایسنا در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها حضور یافته بود، درباره اولویتبخشی به صنعت گردشگری چابهار با توجه به آنکه قوانین مربوط به این منطقه 24 سال پیش تنظیم شده و آن زمان به بخش گردشگری اولویتی ندادهاند، اظهار کرد: چابهار ظرفیت زیادی در گردشگری دارد. ما هم براساس آییننامهها، دستورالعملها و آنچه دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد برای همه این مناطق مصوب کرده است، عمل میکنیم.
گردشگری حلال در چابهار
او با بیان این که صنعت گردشگری جزو اولویتهای منطقه آزاد چابهار قرار گرفته و مکتوب شده است، افزود: از زمان انتصاب آقای ترکان به عنوان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و حجتالاسلام زم به عنوان معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری این دبیرخانه، منشور گردشگری با تاکید بر گردشگری حلال تهیه شده که بر اساس آن، ما از نیمه دوم سال 92 فعالیتهایی را در این زمینه آغاز کردهایم و در ادامه در حال اجرای طرحهای «کاشانه مهمان» و «مجتمعهای بین راهی» هستیم و همه اقدامات براساس همان منشور گردشگری حلال انجام میشود.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: با توجه به اقداماتی که از سال 92 در این منطقه آغاز شده، امیدواریم امکانات بیشتری برای پذیرش گردشگران در نوروز 95 ایجاد کنیم، مخصوصا آن که مهمانان خارجی بیشتری در نوروز امسال به چابهار سفر و حتی در روستای تیس اقامت کردند.
چابهار قرمز نیست
وی درباره وضعیت امنیت چابهار با توجه به آن که استان سیستان و بلوچستان در بیشتر نقشههای بینالمللی با علامت قرمز مشخص شده و جزو مناطق ناامن اعلام شده است، اظهار کرد: چابهار نه تنها در محدوده قرمز نیست، بلکه وضعیت آن از سفید هم سفیدتر است. من از قول سفیر ژاپن داستانی را نقل میکنم، ایشان وقتی به این منطقه آمدند، گفتند به بیشتر مناطق ایران رفته بودم، اما زمانی که خواستم به چابهار سفر کنم. خیلیها من را منع کردند، اما وقتی این منطقه و کوههای مریخی آن را دیدم، تصمیم گرفتم مُبلّغ آن شوم، چون منطقهای بسیار امن و خالی از خطر است.
مبارکی افزود: نه تنها چابهار، بلکه کل استان سیستان و بلوچستان امن است. اگر صفحه حوادث روزنامهها را بررسی کنید، میبینید که بسیاری از شهرهای مرکزی ایران درگیر قتل و حوادث دیگر هستند، اما متاسفانه استان سیستان و بلوچستان به دلیل مرزی بودن و برخی مسائل گذشته، نا امن معرفی شده است.
وی اضافه کرد: با آنکه خشکسالی 15 سال است دامن سیستان و بلوچستان را گرفته و حداکثر باران آن 130 میلیمتر بوده و این شرایط فقر مردم را تشدید کرده، ولی با این حال مردم به جای انجام کارهای غیراخلاقی تصمیم به کوچ گرفتند و خود را بَری از رفتارهای نادرست دانسته اند.