ذره بین شفافیت بر روی گمرکات بنادر
حملونقل: چندی پیش بود که موضوع برخی تخلفات گمرکی در بنادر جنوبی کشور دست آویزی برای برخی ایرادات و انتقادات از روندی شد که در گمرکات بنادر کشور روی میدهد. روالی که با برکناری و تغییر و تحولات در بخش گمرک و ریاست بندر سکون یافت اما تمام نشد. از آن پس بود که نگاه به گمرکات و بنادر کشور نگاهی جدید شد و مسئولان بالادستی بیش از هر چیزی مراقب اتفاقاتی بودند که در بنادر کشور روی میدهد.
البته نا گفته پیداست که الکترونیکی شدن سیستمهای ثبت و ترخیص در بنادر کشور هم تا حد زیادی جلوی برخی اهمال کاریها در بنادر کشور را میگیرد و میتوان به روزگار خوش آتی در بنادر و گمرکات دلخوش کرد اما با این حال در هفته پیش علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی بدون اینکه اشاره مستقیمی به موضوع اتفاقهای روی داده در بخش گمرکی در بنادر کشور داشته باشد به بندر شهید رجایی رفت تا هم روال فعالیتهای انجام شده را زیر نظر بگیرد و هم در ماه پایانی سال دستورات لازم را صادر کند.
علی طیب نیا وزیر اقتصاد در جریان سفر به استان هرمزگان از امکانات و قابلیتهای مجتمع بندری شهید رجایی، کشتیهای داخلی و خارجی پهلو گرفته در اسکلهها و عملیات تخلیه و بارگیری کالا در این مجتمع بندری بازدید کرد.
وی در جریان سفر به استان هرمزگان با حضور در قلب بزرگترین بندر تجاری کشور از امکانات و قابلیتهای مجتمع بندری شهید رجایی، کشتیهای داخلی و خارجی پهلو گرفته در اسکلهها و عملیات تخلیه و بارگیری کالا در این مجتمع بندری بازدید کرد.
پایانههای ۱ و ۲ کانتینری، اسکلههای جنرال کارگو (کالاهای متفرقه و عمومی) و بندر نفتی خلیجفارس و سامانه ایکس - ری این بندر از جمله بخشهایی بود که مورد بازدید قرار گرفت.
تشریح طرحهای توسعهای برای تبدیل شدن بندر شهید رجایی به بندر کانونی منطقه و بیان آخرین اقدامات و دستاوردهای سازمان بنادر طی سالهای اخیر برای رونق بخشی به تجارت دریایی و بازگشت خطوط کشتیرانی بینالمللی به بزرگترین بندر تجاری ایران از جمله موضوعاتی بود که اله مراد عفیفی پور در گزارش خود مطرح کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین ظرفیتها و پتانسیلهای توسعه استان هرمزگان در حوزه دریایی و بندری بهدلیل برخورداری از ۲۲۳۸ کیلومتر نوار ساحلی و بیش از ۷۰ بندر بزرگ و کوچک را برای وزیر اقتصاد تشریح کرد.
طیب نیا همچنین با حضور در گمرک بندر شهید رجایی از فعالیت سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی که به منظور تشدید کنترل بر دهانههای خروجی گمرکات کشور و اعمال نظارت دقیق بر فرایند واردات و صادرات ایجاد شده، نیز بازدید کرد.
وی طی سخنانی هرمزگان و بندرعباس را از مهمترین مبادی ورود و خروج کالا از کشور دانست و تصریح کرد: گمرکات هرمزگان از اهمیت ویژهای برخوردار است و به همین دلیل اولویت اصلاحات در فرایند گمرکی به این استان اختصاص داده شده است.
طیب نیا با اشاره به اینکه هدف نخست از این اصلاحات تسهیل امورتولیدکنندگان، کاهش هزینه مبادله کالا و درنهایت عرضه کالا باقیمت کمتر است، اضافه کرد: افزایش کارایی و کارآمدی گمرک از اولویتهای است که در کنار آن باید شفافیت در گمرکات افزایش یابد.
لینک خبر