بازدید سایت : ۶۱۳۵۳

◄ ناوهای ایران بدون جنگ می میرند

نیروی دریایی در هفت سال اخیر بدون این که اصلا درگیر جنگ دریایی باشد حداقل سه ناو سنگین خود را از دست داده است تا رکورد جهانی تلفات بدون جنگ را به نام خود ثبت کرده باشد.

 ناوهای ایران بدون جنگ می میرند
تین نیوز |

غرق شدن ناوشکن سهند با واکنش های منفی فراوانی از سوی کارشناسان صنعت دریایی مواجه شد.

به گزارش تین نیوز، یک کاربر شبکه های اجتماعی با نام الف‌. گرامی در مورد این حادثه غم انگیز گفت: نیروی دریایی  در هفت سال اخیر بدون این که اصلا درگیر جنگ دریایی باشد حداقل سه ناو سنگین خود را از دست داده است تا رکورد جهانی تلفات بدون جنگ را به نام خود ثبت کرده باشد.

وی ناوهایی که نیروی دریایی در هفت سال گذشته از دست داده است را به شرح زیر برشمرد:

- ناوشکن دماوند در سال۹۶ در دریای خزر غرق شد،

- ناو لجستیکی خارک در سال ۱۴۰۰ در حوالی بندرجاسک منهدم و غرق شد و حالا هم ناوشکن سهند

- در سال ۹۶ غرق شدن ناوشکن دماوند در دریای خزر

- در سال ۹۹ غرق شدن ناوچه نیروبر و پشتیبانی کنارک، در دریای عمان (توسط شلیک موشک  منور خودی (friendly fire)

- در سال ۱۴۰۰ غرق شدن ناو لجستیکی و پشتیبانی سنگین خارک در حوالی بندر جاسک

- در سال ۱۴۰۳ (دیروز، ۱۷ تیرماه) غرق شدن ناوشکن سهند ۲ در بندرعباس

وی اظهار کرد:  این بار دشمن فرضی نبود، اما سهند نیروی دریایی غرق شد. جالب‌تر این که دلیل می آوردند چنین حوادثی در هنگام تعمیرات کشتی‌ها در دنیا سابقه دارد.

وی با تاکید بر این که به اندازه یک جنگ ناو از دست دادیم، افزود: میزان غرق یا خسارت عمده ناوها در ‌ نیروی دریایی⁩ در زمان صلح، شگفت آورست. دماوند، کنارک، خارک، طلائیه و حالا واژگونی سهند! حوادث سهند و دماوند و طلائیه داخل بندر و آماتوریست.

سید محسن دشتی یکی دیگر از کاربران شبکه های اجتماعی نیز تاکید کرد: با اشتباه تکنیکی تخلبه آب مخازن کناری و عدم تعادل ناو ناوشکن سهند  در آبخور به بغل خوابید و تمام شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس

    دلایل غرق شدن ناوها،صرفا لاف زنی زیاد،حذف نیروهای متخصص،عدم تعهد می باشد.

  • ناشناس

    حتی نیروی دریایی آمریکا که با اختلاف ، قوی ترین ، مدرن ترین و با تجربه ترین نیروی دریایی دنیاست هم ۱۰۰ درصد بومی نیست خیلی از تجهیزات و قطعاتی که نیروی دریایی آمریکا مثلا برای ناوهایش استفاده می کند تولید کشورهای اروپایی و غیراروپایی شریک است همچنین یک شبکه همکاری کامل بین این ها وجود دارد که تجارب در عرصه های مختلف را به اشتراک می گذارند ، می خوام بگم درباره ساخت یک لنج کوچک صحبت نمی کنیم ! نیروی دریایی ما هیچ کمک بین المللی ندارد مجبور است خودش ، چرخ را از نو اختراع کند ! ما سابقه خاصی در بحث طراحی و همچنین بحث هایی مثل آلیاژها نداریم که خود علم آلیاژ ، اکثرا در انحصار غرب است حتی نگه داری و تعمیرات یک ناو هم شامل تخصص های خاص است مجبوریم به مهندسی معکوس و بومی سازی حداکثری که بعد تست هایی ، این قطعات تو فرآیندی شبیه آزمون خطا باید در آزمون جدی و میدانی چند ماهه و چند ساله قرار بگیرند یکسری قطعات و تجهیزات را هم سر اقتصادی نبودن و یا عدم تولید ، مجبوریم به واردات به هر شکل ممکن که طبیعتا قطعه ایی نو ، مدرن و با پشتیبانی کشور مبدا تولید کننده نخواهد بود . شما فکر می کنید مثلا نیروی دریایی ترکیه ، عربستان یا امارات دست خود این هاست ؟
    نیروی دریایی یکی از عناصر اصلی تعریف یک کشور قدرتمند است اونم نیروی دریایی بومی ، امپراتوری ما هم نیروی دریایی قدرتمندی داشت حال اگر قرار باشد که ما باز به اون قدرت جهانی و فرامنطقه ایی برسیم چاره ایی نداریم جز گذر از این مسیر که هزینه های بسیار دارد اما نهایتا به نیروی دریایی قدرتمند و با تجربه خواهیم رسید که تولید کننده مطرحی هم در دنیا خواهد شد . ما فعلا مجبوریم به کسب تجربه های میدانی .