بازدید سایت : ۷۵۶۹۲

تشکیل کنسرسیوم افغانستان برای رفع مشکلات راه آهن خواف - هرات

رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان گفت: کنسرسیومی در افغانستان برای برطرف کردن مشکلات راه آهن خواف - هرات تشکیل شده است تا این طرح به زودی کامل شود.

تشکیل کنسرسیوم افغانستان برای رفع مشکلات راه آهن خواف - هرات
تین نیوز |

رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان گفت: کنسرسیومی در افغانستان برای برطرف کردن مشکلات راه آهن خواف - هرات تشکیل شده است تا این طرح به زودی کامل شود.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از اتاق بازرگانی خراسان رضوی، "محمد یونس مهمند" در نشستی با اعضای هیات رییسه این اتاق با اشاره به سفر چندی پیش هیات تجاری خراسان رضوی به کابل اظهار کرد: در پی آن سفر، عزم کشور ایران و استان خراسان رضوی برای گسترش تجارت با افغانستان برای ما ثابت شد.

وی اظهار کرد: با عنایت به اشتراکات زبانی، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و جغرافیایی میان ۲ کشور، انتظار حضور اقتصادی پررنگ تر ایرانیان در افغانستان را داریم زیرا هم اکنون صدها شرکت چینی بدون این اشتراکات در افغانستان در حال فعالیت هستند اما تعداد معدودی از شرکت های ایرانی در افغانستان فعالیت می کنند.

رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان از جمله اهداف خود در این سفر را افزایش همکاری های تجاری و اقتصادی در طرحهای کلانی همچون راه سازی، انرژی و معدن به ویژه مس و آهن در افغانستان از سوی ایرانیان ذکر کرد و از هیات های تجاری ایرانی دعوت کرد به این کشور سفر کرده و گسترش مناسبات تجاری را از نزدیک دنبال کنند.

مهمند افزود: با توجه به موانع ایجاد شده در تجارت از طریق بندر کراچی برای افغانستان، تجار افغانستانی تمایل زیادی برای تجارت از طریق چابهار دارند اما تاکنون ظرفیت پذیرش حجم زیاد تجارت و تردد کانتینرها در بندر چابهار ایجاد نشده است و باید تلاش های بیشتری برای توسعه ظرفیت این بندر صورت گیرد.

وی اظهار کرد: اولویت نخست بازرگانان افغانستانی، تجارت از مسیر دریاست و بندر چابهار نیز در کوتاه ترین فاصله با این کشور قرار دارد اما این بندر ظرفیتهای لازم را نداشته و تجار افغانستانی در چابهار دچار چالشهایی شده اند که باید برطرف شود.

رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان با اشاره به مزیتهای ارائه شده به فعالان اقتصادی در کشورش گفت: هر فردی که زمینی برای شروع فعالیت اقتصادی بخواهد با کمترین قیمت در پارک صنعتی خصوصی کابل با تمامی امکانات به وی اعطا می شود، هم اکنون اقتصاد افغانستان به سرعت در حال رشد است در حالی که تا پیش از این همه کالاها به این کشور وارداتی بود اما اکنون کالاهای پیشرفته نیز در افغانستان تولید می شود.

مهمند همچنین در خصوص صادرات داروی ایرانی به افغانستان و تلاش برای جلوگیری از قاچاق دارو به این کشور، پیشنهاد داد کمیسیون مشترکی در این خصوص میان ۲ کشور شکل بگیرد تا با همکاری یکدیگر یک مرکز داروسازی ایرانی در افغانستان ایجاد شود و بدین منظور، هماهنگی ها لازم انجام شده است و داروهای مورد نیاز به صورت قانونی وارد افغانستان می شود و از قاچاق جلوگیری می شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: تکمیل و به ثمر رسیدن خط آهن مشهد- هرات، تسهیل تردد و تجارت کالا میان ایران و افغانستان را به دنبال دارد و زمینه ساز توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری ۲ کشور خواهد بود. از این حیث، مطالبه بخش خصوصی ایران و افغانستان، تسریع روند اجرای این طرح است.

محمدرضا توکلی زاده تاکید کرد: ظرفیت همکاری های دوجانبه در بخش های مهندسی، راه سازی، تامین مواد اولیه و ایجاد و توسعه کارخانه ها و مراکز صنعتی و اجرای طرح های مشترک اقتصادی و معدنی فراهم است.

تحول اقتصادی افغانستان

رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان نیز در این نشست با بیان این که کشور افغانستان دچار تحولات اساسی شده است گفت: اراده معطوف به توسعه اقتصادی با تلاش برای اجرای سیاست های مناسب در این حوزه، مساله ای است که هم اکنون در افغانستان در حال اتفاق است به گونه ای که امروز سراسر این کشور به کارگاه های عمومی راه سازی، استخراج نفت و معدن تبدیل شده است.

محمود سیادت افزود: امروز فساد اداری و رشوه خواری در این کشور تقریبا به صفر رسیده است اما با وجود تلاش هایی که صورت گرفته، افغانستان همچنان از وضعیت اجتماعی و اقتصادی بغرنجی رنج می برد به گونه ای که امروزه بخش قابل توجهی از شهروندان این کشور تحت پوشش برنامه غذای سازمان ملل متحد قرار دارند و کمبود کار فشار زیادی بر مردم تحمیل کرده است. با این همه، افغانستان آماده یک جهش است و فعالیت های بسیاری در آن آغاز شده است و اگر با همین روند به پیش برود، تا پنج سال آینده شاهد افغانستان دیگری خواهیم بود.

وی اضافه کرد: پیش از این تنها می توانستیم با افغانستان تجارت کنیم اما امروزه به علت برقراری ثبات در وضعیت این کشور، می توانیم در حوزه های صنعت، معدن و کشاورزی نیز با آنان همکاری کنیم. برای نمونه، با توجه به کمبود منابع آبی در کشورمان اگر بتوانیم از ظرفیت رودخانه "آمودریا" برای کشت فراسرزمینی در نواحی مرزی با ایران استفاده کنیم، ۵۵۰ هزار هکتار زیرکشت خواهد رفت.

رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم برگزاری نمایشگاه ماشین آلات صنعتی و شرکت های خدمات فنی و مهندسی و مشاوره ای در افغانستان تأکید کرد و گفت: در شرایطی که مردم و فعالان اقتصادی افغانستانی از تجهیزات و ماشین آلات و خدمات ایرانی استقبال می کنند باید بازار خود را در این کشور گسترش دهیم چرا که اگر این فرصت را از دست دهیم دیگر کشورها جای ما را پر می کنند.

بازار ۳۵ میلیون نفری افغانستان، مهیای ورود کالاهای ایرانی است

رایزن تجاری افغانستان در ایران نیز در این نشست گفت: امروزه در افغانستان امنیت وجود دارد و زندگی جاری است و مردم در کمال آسایش و امنیت در کنار هم زندگی می کنند؛ لذا اگر یک بازار ۸۰ میلیون نفری در ایران وجود دارد، مشابه آن جمعیت ۳۵ میلیون نفری در افغانستان وجود دارد از طرفی، خانواده ها کالاهای ایرانی را می شناسند و نیازی به تبلیغات برای کالاهای ایرانی وجود ندارد.

معین خوافی در ادامه از مزایای سرمایه گذاری در افغانستان سخن گفت و افزود: امروز اخذ ویزای تجاری تسهیل شده و مشکلی بابت رفت و آمد وجود ندارد. روند ایجاد شرکت هم طولانی نیست و در کمترین زمان انجام می شود. همچنین، زمین با کمترین قیمت در اختیار سرمایه گذاران قرار می گیرد و واردات دستگاه ها و ماشین آلات با مالیات صفر امکان پذیر است.

وی اضافه کرد: سرمایه گذاران تا پنج سال معاف از مالیات هستند و می توانند در بانک های این کشور حساب شخصی باز کنند و ۲ خودروی شخصی با خود به افغانستان وارد کنند. همچنین، اگر قیمت محصول تولیدی در افغانستان تا ۳۰ درصد بیشتر از کالای وارداتی باشد، دولت از آن حمایت می کند.

رایزن تجاری افغانستان در ایران از آمادگی سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخش تولید و پخش دارو در افغانستان خبر داد و افزود: در صورتی که مجوزهای این موضوع از سوی ایران ارائه شود، این آمادگی برای سرمایه گذاری مشترک در این حوزه وجود دارد.

میرا جان سلیمان خیل رییس اتاق بازرگانی مشترک هرات و مشهد نیز در این نشست گفت:امروز مرحله چهارم شهرک صنعتی هرات افتتاح شده است و نیازمند راه اندازی مرحله بعدی آن هستیم که فعالان اقتصادی ایرانی می توانند به سرعت به این فضا ورود و جایگاه ایران را در اقتصاد افغانستان مستحکم کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    خدا قوت دکتر صالحی عزیز الحمدلله همش موفقیت و کار و تلاش... خدا رو شکر از دوره سیاه چپاول یغما و غارت که در سالهای 1392اغاز و در سال 1395به اوج رسیده و با ورود شما انشالله دست دزدان قطع میشود مرگ بر دزدان بیت المال و دشمنانتان