بازدید سایت : ۴۷۲۳۱

◄ گردش در اکوپارک فرحزاد تهران؛ تبدیل تهدید به فرصت / راه دسترسی به اکوپارک فرحزاد + جزئیات

روددره فرحزاد با همت مدیریت شهری از نقطه‌ای که شهر را تهدید به مخاطره می کرد به محلی برای تفرج شهروندان تبدیل شد.

گردش در اکوپارک فرحزاد تهران؛ تبدیل تهدید به فرصت / راه دسترسی به اکوپارک فرحزاد + جزئیات
تین نیوز |

اجرای پروژه اکوپارک در رود دره فرحزاد می تواند تأثیر قابل توجهی بر کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان منطقه داشته باشد. این طرح با بهسازی محیطی و تبدیل فضاهای بی دفاع شهری به محیطی پویا و زنده، زمینه را برای کاهش جرم و ناهنجاری های اجتماعی فراهم می کند.

به گزارش تین نیوز، روز شنبه ۱۹ آبان ماه، بهره برداری از فاز نخست اکوپارک فرحزاد با حضور شهردار تهران و جمعی از اصحاب رسانه برگزار خواهد شد.

طرح ژینایی رود دره فرحزاد، حد فاصل دالاغر (ابتدای کوهستان فرحزاد) تا همیلا (ابتدای پارک نهج البلاغه) در دست اجرا است. مساحت پروژه ۱۵۷ هکتار و طول تقریبی ۵ کیلومتر است که فاز اول این پروژه به مساحت ۵۴ هکتار شنبه ۱۹ آبان به بهره برداری خواهد رسید. البته با اجرای این طرح، اولین گام در تاریخ شهرسازی ایران برای ایجاد زیرساخت سبز- آبی رقم می خورد. همچنین این پروژه باعث اضافه شدن پهنه عرصه حیات وحش به پهنه های شهری می شود.

اکوپارک فرحزاد

دره فرحزاد با توجه به موقعیتی که داشت تبدیل به محلی برای تجمع معتادان شده بود. تاجایی که برخی از این افراد سال ها در این محل ساکن شده بودند. جمع آوری معتادان متجاهر از اواخر سال ۱۴۰۰ در چند مرحله انجام شد و با رفع معارضین ملکی پس از ۱۲ سال، عملیات اجرایی فاز یک این پروژه آغاز و با همکاری معاونت خدمات شهری و شهرداری منطقه ۲و۵ رودره فرحزاد پس از سال ها ساماندهی شد.

طرح احیای روددره فرحزاد در ۳ فاز اجرایی می شود، فاز نخست طرح مذکور روز شنبه همزمان با برگزاری آیین امیدوافتخار افتتاح می شود که هدف از اجرای آن ایجاد فضایی به صورت پارک طبیعی جهت حفظ محیط زیست و گونه های جانوری مانند روباه، سنجاب و سایر پرندگان بومی و همچنین جایگزینی جهت استفاده ساکنان شهر تهران از این محیط طبیعی به جای جاجرود، دماوند و جاده چالوس بوده است.

با توجه به قرارگیری پروژه بین بزرگراه اشرفی اصفهانی و یادگار امام ورودی اصلی از سمت خیابان سیمون بولیوار از دو جهت در نظر گرفته شده است. یکی از ورودی ها از سمت غرب محدوده و از طریق خیابان بهشت و دیگری از سمت شرقی و از طریق خیابان آبشار است.

اکوپارک فرحزاد

همچنین احمد علوی درباره تغییر کاربری روددره فرحزاد از کلونی معتادان متجاهر به اکوپارک اظهار کرد: یکی از وظایفی که در حوزه گردشگری به ما محول شده است شناسایی و تغییر کاربری نقاط تهدیدآمیز شهری به نقطه قوت آن است.

رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه روددره فرحزاد با تجمع معتادان در این منطقه به یکی از نقاط مخاطره آمیز شهری تبدیل شده بود افزود: باتوجه به موقعیت مکانی که روددره ها دارند می توانند به محلی برای تجمع آسیب تبدیل شوند. از سوی دیگر روددره ها می توانند در کاهش آلودگی هوا و افزایش سرانه فضای سبز شهری موثر واقع شوند. پس باید برای تبدیل روددره ها به محلی که قابلیت استفاده برای شهروندان را داشته باشند تلاش کرد.

علوی با بیان اینکه روددره ها ظرفیت تبدیل شدن به محل تفرج مردم را دارند اظهار کرد: در ادوار گذشته با وجود سرعت بالای رشد شهری به فرصت هایی که برای تغییر کاربری نقاط حساس تهران وجود داشت توجهی نشده است. به همین علت تجمع آسیب ها مانند کلونی معتادان متجاهر و حاشیه نشینی را در برخی نقاط شاهد هستیم.

رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مدیریت شهری تبدیل تهدیدها به فرصت ها است اضافه کرد: روددره ها از گذشته به عنوان یکی از خاطرات تاریخی شهروندان بوده که اغلب اوقات فراغت را در این محل ها سپری می کردند. به مرور زمان با توجه به تجمع آسیب در این محل ها دیگر شهروندان به این نقاط مراجعه نکردند.

وی تصریح کرد: برنامه ریزی های بلندمدت برای روددره فرحزاد به طولانی شدن عمر این مکان خوش آب و هوا و استفاده بهتر مردم از آن کمک خواهد کرد.

عضو شورای شهر تهران گفت: اکوپارک رود دره فرحزاد می تواند به عنوان الگویی موفق برای بازآفرینی سایر مناطق مشابه در شهر تهران مورداستفاده قرار گیرد و تأثیرات مثبت آن را به سایر نقاط شهر گسترش دهد.

اکوپارک فرحزاد

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به اینکه حضور شهروندان در این محدوده به فعالیت معتادان پایان خواهد داد اظهار داشت: حذف نقاط کور و مخفی که پیش ازاین محل تجمع آسیب های اجتماعی بودند، همراه با ایجاد روشنایی مناسب و طراحی هوشمندانه فضا، امنیت محیطی را به طور چشمگیری افزایش می دهد.

شمس احسان تاکید کرد: افزایش حضور خانواده ها و شهروندان در این فضای جدید، نوعی نظارت اجتماعی طبیعی را ایجاد می کند که خود عاملی بازدارنده برای فعالیت های مجرمانه است. همچنین، مدیریت مناسب فضا از طریق حضور نیروهای خدماتی و نگهبانی، نصب دوربین های مداربسته و برنامه ریزی برای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی، کنترل بیشتری بر محیط اعمال می کند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ایجاد پارک ها و فضاهای سبز تأثیرات مثبتی بر روحیه شهروندان دارد خاطرنشان کرد: احداث اکوپارک تأثیر مثبتی بر روحیه شهروندان و افزایش امنیت ساکنین منطقه خواهد داشت. ایجاد فضای تفریحی و ورزشی سالم، افزایش سرانه فضای سبز و بهبود کیفیت هوا و محیط زیست، کیفیت زندگی را به طور قابل توجهی ارتقاء می دهد.

وی ضمن اشاره به اینکه احداث پروژه هایی که به صورت مستقیم با مردم در ارتباط است در ایجاد رفاه و رضایت از زندگی آن ها اثرگذار خواهد بود یادآور شد: این فضاهای جدید مانند اکوپارک فرحزاد، محلی برای تقویت تعاملات اجتماعی و گردهمایی های خانوادگی خواهد بود که به نوبه خود، حس تعلق به محله را افزایش می دهد.

شمس احسان در ادامه با بیان اینکه از نظر امنیتی، اکوپارک با کاهش جرم و بزه در منطقه، افزایش حس امنیت ساکنین و بهبود ارزش املاک، تأثیر مثبتی بر کل محله خواهد گذاشت اضافه کرد: وجود فضای سبز و محیطی آرام برای گذران اوقات فراغت، به کاهش استرس و افزایش نشاط اجتماعی کمک می کند که برای سلامت روانی شهروندان بسیار مفید است.

این عضو شورای شهر تهران در پایان تصریح کرد: در مجموع، اجرای پروژه اکوپارک در رود دره فرحزاد می تواند به عنوان یک راهکار مؤثر برای کاهش آسیب های اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی و افزایش امنیت در منطقه عمل کند. این پروژه همچنین می تواند به عنوان الگویی موفق برای بازآفرینی سایر مناطق مشابه در شهر تهران مورداستفاده قرار گیرد و تأثیرات مثبت آن را به سایر نقاط شهر گسترش دهد.

اکوپارک فرحزاد

سخنگوی شهردار تهران درباره جزئیات برگزاری یکصدوپنجاهمین رویداد امیدوافتخار گفت: روز شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ بهره برداری از فاز نخست اکوپارک فرحزاد با حضور شهردار تهران برگزار خواهد شد. 

عبدالمطهر محمدخانی  در ادامه اضافه کرد: درخواست ساکنان منطقه روددره فرحزاد برای ایجاد امنیت و آرامش در محدوده، مدیریت شهری را برآن داشت تا به ساماندهی این منطقه خوش آب و هوا در پایتخت بپردازد. از سوی دیگر اکوپارک فرحزاد ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب های گردشگری در شهر را دارد که باید از آن بهره ببریم.

رئیس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران با بیان اینکه اکوپارک محیطی است که در آن فالیت های تفریحی، همگام با شناسایی و چگونگی برخورد با مسائل زیست محیطی از جنبه های گوناگون آموزشی همگانی صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: استفاده از اکوپارک ها نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است تا بتوان در کنار استفاده از طبیعت، گونه های جانوری را نیز حفظ کرد. 

به منظور سهولت در تردد برای شهروندان در محدوده اکوپارک، پارکینگ در نظر گرفته شده است. دو پارکینگ برای پارک وسایل نقلیه گردشگران در نظر گرفته شده؛ یکی پارکینگ غربی که دسترسی آن از سمت خیابان بهشت است و پارکینگ دیگر که دسترسی آن از سوی خیابان آبشار خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.