بازدید سایت : ۶۸۵۵۵

به دنبال سفارش ساخت کشتی‌ های بزرگ به «ایزوایکو» هستیم

ایزوایکو با بهره گیری از زیرساخت های پیشرفته و متخصصان داخلی، توانسته است به ظرفیت های بالایی در پذیرش و اجرای پروژه های تعمیرات و ساخت دست یابد و این گروه توانایی طراحی، ساخت و تعمیر بزرگ ترین کشتی های موجود در دنیا در بالاترین سطح کیفی و کوتاه ترین زمان ممکن را دارد.

به دنبال سفارش ساخت کشتی‌ های بزرگ به «ایزوایکو» هستیم
تین نیوز |

 

 

ایزوایکو با بهره گیری از زیرساخت های پیشرفته و متخصصان داخلی، توانسته است به ظرفیت های بالایی در پذیرش و اجرای پروژه های تعمیرات و ساخت دست یابد و این گروه توانایی طراحی، ساخت و تعمیر بزرگ ترین کشتی های موجود در دنیا در بالاترین سطح کیفی و کوتاه ترین زمان ممکن را دارد.
به گزارش تین نیوز به نقل از روزنامه اقتصاد سرآمد، مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران یک منطقه ویژه اقتصادی درمحدوده ای به مساحت ۱۱۰۰هکتار در ۳۷کیلومتری غرب بندرعباس و در ساحل خلیج فارس ایجاد شده است. این منطقه با توجه به موقعیت طبیعی، جغرافیایی و برخورداری از حوضچه آرامش به مساحت ۳۸۰هکتار و همچنین برخورداری از تسهیلات قانونی منطقه ویژه به منظور توسعه صنعت و تجارت در محدوده صنایع کشتی سازی و صنایع فراساحل و سازه های دریایی و همچنین صنایع پایین دستی و ایجاد کارخانجات مرتبط با امر کشتی سازی و تامین منافع اقتصادی، اجتماعی، منطقه ای، ملی و استفاده از آخرین فناوری های مرتبط افزایش شغل ایجاد شده است.
از نظر جغرافیایی این منطقه از طریق خلیج فارس به آب های بین المللی و از طریق بندرعباس با استفاده از راه های زمینی، ریلی و راه های هوایی به اقصی نقاط دنیا دسترسی دارد. این منطقه به دلیل نزدیکی با بنادر شهید رجایی و شهید باهنر که بیشترین واردات و صادرات کشور از این بنادر انجام می شود، همانند یک گلوگاه استراتژیک تلقی شده و با توجه به تردد هزاران شناور به صورت سالانه در خلیج فارس می تواند علاوه بر کمک به ساخت انواع شناورها، کمک شایان توجهی در جهت تعمیرات شناورهای مختلف انجام دهد.

بازدید از توانمندی ها و ظرفیت های ایزوایکو

روزهای پایانی هفته گذشته بود که علی عبدالعلی زاده، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور، با همراهی محمد آشوری، استاندار هرمزگان- خلیل قاسمی، رئیس سازمان صمت استان هرمزگان و محمدمهدی سالاری، رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور از مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) بازدید کردند و در نشست با مدیرعامل این مجموعه، ظرفیت ها، برنامه های توسعه ای و فرصت های سرمایه گذاری در صنعت دریایی کشور را مورد بررسی قرار دادند.
آنطور که مرکز ارتباطات و امور بین الملل مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در گزارشی منتشر کرده، عبدالعلی زاده در جریان این بازدید، ایزوایکو را یکی از قطب های اصلی صنعت دریایی کشور دانست و اظهار داشت: خوشبختانه با سرمایه گذاری های گسترده ای که تاکنون انجام شده، ایزوایکو به جایگاهی رسیده که هم در تولید و هم در ارائه خدمات، نقش پیشرو دارد. کشتی های بزرگی که هم اکنون در این مجتمع در حال بازسازی هستند، به زودی به ناوگان دریایی کشور بازخواهند گشت و مردم شاهد نتایج این فعالیت ها خواهند بود.

اعلام آمادگی شرکت های خارجی برای حضور در ایزوایکو

نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور با اشاره به سیاست های دولت در جهت تقویت زیرساخت های صنعتی و جذب سرمایه گذاری خارجی، افزود: اولین گام دولت در این مسیر، ایجاد شرایط لازم برای ورود شرکای بین المللی است. امروز ایزوایکو در سطحی از آمادگی قرار دارد که شرکت های بزرگ کشتی سازی خارجی تمایل خود را برای سرمایه گذاری ۳.۴میلیارد دلاری در این مجتمع اعلام کرده اند.
وی با تأکید بر اهمیت مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی در توسعه صنعت کشتی سازی کشور تصریح کرد: این مجموعه تاکنون با سرمایه گذاری بالغ بر ۲.۵میلیارد دلار به موقعیت کنونی رسیده و ما ترجیح می دهیم به جای تأمین منابع مالی از بودجه های دولتی، با جذب سرمایه گذاران خارجی، ضمن تأمین منابع، دانش و فناوری روز دنیا را نیز وارد کشور کنیم. این مسیر می تواند جهشی قابل توجه در صنعت کشتی سازی ایران رقم بزند.

برنامه های دولت برای حمایت از سرمایه گذاران و تولید

نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور همچنین از سیاست های حمایتی دولت برای تسهیل سرمایه گذاری خارجی در این حوزه خبر داد و تصریح کرد: برای سرمایه گذاران بین المللی، تضمین های لازم جهت حفظ امنیت سرمایه آن ها ارائه خواهد شد تا انگیزه کافی برای ورود به این بخش فراهم شود.
عبدالعلی زاده با اشاره به اهمیت حمایت از سفارش های داخلی و بین المللی برای توسعه فعالیت های ایزوایکو خاطرنشان کرد: شرکت ملی نفتکش، شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و بخش خصوصی باید سفارش ساخت کشتی های بالای ۳۰هزار تن و حتی ۱۰۰هزار تن را به ایزوایکو بسپارند. بهره گیری از چنین ظرفیت بزرگی برای ساخت شناورهای کوچک تر، به نوعی کم توجهی به توانمندی های منحصر به فرد این مجتمع است.
این مقام مسئول در دولت چهاردهم همچنین در پایان تأکید کرد: نتایج این بازدید در قالب گزارشی جامع به رئیس جمهور ارائه خواهد شد تا با هدایت و حمایت های بیشتر، روند توسعه این مجموعه شتاب بگیرد و جایگاه ایزوایکو در صنعت دریایی منطقه و جهان تقویت شود.

نقش کلیدی ایزوایکو در رشد اقتصاد دریامحور

محمد آشوری، استاندار هرمزگان نیز با اشاره به ظرفیت های ایزوایکو در توسعه صنعت کشتی سازی و صنایع فراساحل، بر لزوم حمایت همه جانبه از این مجتمع صنعتی تأکید کرد و افزود: ایزوایکو می تواند نقش کلیدی در رشد اقتصاد دریامحور ایفا کند و حمایت از این مجموعه، گامی مهم در راستای توسعه پایدار استان خواهد بود.استاندار هرمزگان، در جریان بازدید از مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) و نشست مشترک با نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور، بر نقش راهبردی این مجتمع در توسعه اقتصادی و صنعتی منطقه مکران تأکید کرد.
آشوری همچنین با اشاره به اهمیت صنعت کشتی سازی و شیرین سازی آب، این دو حوزه را از ارکان اصلی توسعه منطقه مکران دانست و افزود: سرمایه گذاری های کلان در این صنایع، علاوه بر تقویت اقتصاد ملی، به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اجتماعی کمک خواهد کرد.
عالی ترین مقام دولت چهاردهم در استان هرمزگان با تأکید بر جایگاه راهبردی ایزوایکو اظهار داشت: این مجتمع، به عنوان صنعت مادر، ظرفیت بالایی در تأمین نیازهای حمل ونقل دریایی، توسعه گردشگری ساحلی و پشتیبانی از صنایع مرتبط با انرژی دارد. فعال سازی گردشگری دریایی و ساخت شناورهای ایمن و مجهز می تواند به جذب سرمایه گذاری، اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه منجر شود.وی همچنین به اهمیت تعامل با صنایع دریایی و فناوری های نوین اشاره کرد و گفت: ارتقای ظرفیت های تکنولوژیکی و رفع موانع توسعه، می تواند ایزوایکو را به قطب کشتی سازی در منطقه تبدیل کند. با بهره گیری از فرصت های موجود در برنامه هفتم توسعه، از جمله در حوزه های گردشگری، شیلات و بانکرینگ، می توان به رشد و پیشرفت پایدار در این بخش ها دست یافت.
استاندار هرمزگان در پایان با اشاره به موقعیت استراتژیک مکران و نقش ایزوایکو در توسعه دریامحور کشور تصریح کرد: این مجتمع می تواند سکوی پرتابی برای پیشرفت صنعت دریایی ایران باشد و با ظرفیت های موجود، نقش کلیدی در تحقق اهداف توسعه ای ایفا کند.
در پایان این بازدید، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور و استاندار هرمزگان بر همکاری های بیشتر و تسهیل شرایط برای رشد و توسعه صنعت دریایی کشور تأکید کردند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.