بالغ بر ۱۰ میلیون تن کالا از مرزهای زمینی و آبی کشور به سایر کشورها صادر شد

تین نیوز | طی 2 ماهه ابتدای سال 93، در مجموع 7 میلیون و 19 هزار تن كالاهای نفتی و غیرنفتی از مرزهای زمینی و آبی وارد و 10 میلیون و 400 هزار تن كالا از مرزهای كشور صادر شده است، كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته میزان واردات 19 درصد افزایش و صادرات كالا 6 درصد افزایش داشته است.
به گزارش تین نیوز از روابطعمومی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، فرامرز مداح مدیركل دفتر فنآوری اطلاعات و ارتباطات این سازمان با اعلام این خبر افزود: در پی اقدامات مؤثر وزارت راهوشهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در زمینه بهبود زیرساختهای حملونقل و تسهیل در امر صادرات و ترانزیت كالا از مرزهای جادهای كشور با همكاری و توانمندی بخشهای خصوصی و حمایتهای لازم از سوی دولت روند صادرات در سطح خوبی رو به رشد بوده است.
از مجموع كالاهای صادر شده 22 درصد كالای نفتی و 78 درصد كالای غیرنفتی بوده و از مجموع كالاهای وارد شده 7 درصد كالاهای نفتی و 93 درصد كالای غیرنفتی بودند.
فرامرز مداح با اشاره به این كه از مجموع واردات و صادرات سهم جاده 8 درصد، راهآهن 2 درصد و سهم دریا 90 درصد میباشد، اظهار داشت: از مجموع كالاهای صادر شده، میزان یك میلیون و 129 هزار تن كالا از طریق مرزهای جادهای از كشور خارج و میزان 226 هزار تن كالا از طریق مرزهای جادهای به كشور وارد شده است.
وی در زمینه عملكرد مرزهای جادهای در واردات كالا به كشور اظهار داشت: از میان مرزهای جادهای كشور، مرز بازرگان با سهم 61 درصدی فعالترین مرز در زمینه واردات كالا به كشور به شمار میرود. پس از آن مرزهای آستارا و میرجاوه به ترتیب با 18 و 10 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
وی افزود: عملكرد مرزهای جادهای در زمینه صادرات كالا از كشور نشان میدهد، مرز بازرگان با 24 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای دوغارون با 21 درصد و آستارا با 12 درصد قرار دارند.
مدیركل دفتر فنآوری اطلاعات و ارتباطات با بیان این كه سهم كامیونهای ایرانی در صادرات كالا 58 درصد و در جابهجایی واردات كالا 43 درصد بوده است، افزود: از مجموع كالاهای صادر شده بیشترین میزان به كشورهای افغانستان و تركیه و از مجموع كالاهای وارد شده بیشترین میزان از كشورهای تركیه و آذربایجان بوده است.
وی با اشاره به این كه طی مدت مذكور، 37 هزار نفر مسافر توسط 3800 دستگاه وسیلهنقلیه مسافری وارد كشور شدند، افزود: در جابهجایی این مسافران سهم اتوبوس 46 درصد، مینیبوس 4 درصد و سواری 50 درصد است.
همچنین تعداد 65 هزار نفر توسط 6400 دستگاه وسیلهنقلیه مسافری از كشور خارج شدند كه سهم اتوبوس 58 درصد، مینیبوس 2 درصد و سواری 40 درصد بوده است.
مداح درخصوص آمار تردد وسایلنقلیه مسافری در مرزهای كشور گفت: در مدت مذكور، بیشترین تردد وسایلنقلیه مسافری در مرزهای دوغارون با 31 درصد و بیلهسوار با 17 درصد بوده است.
وی خاطرنشان كرد: از مجموع مسافران وارد شده به كشور 19 هزار نفر مسافر خارجی و 18 هزار نفر مسافر ایرانی بوده و از مجموع مسافران خارج شده از كشور 24 هزار نفر مسافر خارجی و 41 هزار نفر مسافر ایرانی از مرزهای جادهای كشور خارج شدند.