بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

کشف ۲ سیاه‌چاله بر سر یک سفره

دانشمندان دو سیاه‌چاله کلان‌جرم را کشف کرده‌ اند که در کنار هم همه چیز را می‌ بلعند و تنها ۷۵۰ سال نوری بین آنها فاصله وجود دارد.

کشف ۲ سیاه‌چاله بر سر یک سفره
تین نیوز |

دانشمندان دو سیاه چاله کلان جرم را کشف کرده اند که در کنار هم همه چیز را می بلعند و تنها ۷۵۰ سال نوری بین آنها فاصله وجود دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سیاه چاله ها به اندازه کافی گیج کننده هستند، چرا که منطقه ای در فضا هستند که گرانش آنها چنان زیاد است که هیچ چیز، حتی نور نمی تواند از آنها فرار کند.

اکنون اخترشناسان چیزی حتی قابل توجه تر را کشف کرده اند؛ دو سیاه چاله که در کنار هم در حال بلعیدن هستند.

این جفت به طور همزمان با فاصله ۷۵۰ سال نوری از هم رشد می کنند. آنها نزدیک ترین سیاه چاله ها به یکدیگر هستند که دانشمندان تاکنون مشاهده کرده اند و در نهایت با هم ادغام و به یک ابرسیاه چاله غول پیکر تبدیل می شوند.

این دو سیاه چاله توسط پژوهشگران با استفاده از تلسکوپ ALMA، قوی ترین تلسکوپ برای رصد گاز و غبار مولکولی کشف شدند که در صحرای آتاکاما در آمریکای جنوبی قرار دارد.

هنگامی که ستاره شناسان به دو کهکشان در حال ادغام در صورت فلکی خرچنگ (سرطان) در فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین نگاه می کردند، چیزی را دیدند که انتظارش را نداشتند. آن ها دو سیاه چاله درخشان را دیدند که به شکلی تهاجمی و پرخاشگرانه گرد و غبار، گاز و سایر موادی را که در اثر ادغام جابجا شده اند، می بلعند و گویی در یک ضیافت نشسته اند.

در حالی که این دو سیاه چاله از نظر کیهان شناسی به هم نزدیک هستند، تا چند صد میلیون سال دیگر ادغام نمی شوند. در نهایت، آنها شروع به چرخیدن به دور یکدیگر خواهند کرد و مدار آنها با عبور گاز و ستارگان بین آنها فشرده می شود.

به گفته پژوهشگران، در نهایت این سیاه چاله ها شروع به تولید امواج گرانشی بسیار قوی تر از هر موج گرانشی که تاکنون شناسایی شده است، خواهند کرد و سپس با یکدیگر برخورد خواهند کرد و یک ابر سیاه چاله غول پیکر را تشکیل می دهند.

این یافته ها همچنین نشان می دهد که سیاه چاله های دوتایی و کهکشان های ادغام شده ای که آنها را ایجاد می کنند، ممکن است در واقع به طور شگفت آوری در کیهان رایج باشند.

کارشناسان می گویند، استفاده از تلسکوپ ALMA یک «تغییردهنده بازی» است و یافتن دو سیاه چاله بسیار نزدیک به هم می تواند راه را برای پژوهش های بیشتر درباره این پدیده هموار کند.

مایکل کاس، پژوهشگر ارشد این مطالعه از رصدخانه ملی نجوم رادیویی می گوید: ALMA از این نظر منحصر به فرد است که می تواند از میان ستون های بزرگ گاز و غبار ببیند و به وضوح فضایی بسیار بالایی دست یابد تا اشیای بسیار نزدیک به هم را ببیند.

وی افزود: مطالعه ما یکی از نزدیکترین جفت های سیاه چاله ها را در ادغام کهکشان ها شناسایی کرده است و چون می دانیم ادغام کهکشان ها در جهانِ دوردست بسیار رایج تر است، این سیاه چاله های دوتایی نیز ممکن است بسیار رایج تر از آنچه قبلا تصور می شد، باشند.

نتایج این پژوهش جدید در مجله The Astrophysical Journal Letters منتشر شده و در نشست انجمن نجوم آمریکا در سیاتل واشنگتن ارائه شده است.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.