◄ ترافیک فرودگاههای جهان در سال ۲۰۱۵
وبلاگ داریوش نیکنام-شورای جهانی فرودگاهها،Airports Council International و یا به اختصار ACI ترافیک فرودگاههای جهان را در سال 2015 در روز جمعه 9 سپتامبر 2016 منتشر کرده است.
این گزارش مقایسه سه شاخص کلیدی یعنی جابجایی تعداد مسافر، بار هوایی که شامل محمولههای پستی نیز است و تعداد نشست و برخاست هواپیما در 2300 فرودگاه و 160 کشور جهان در شش منطقه جغرافیایی آسیا - پاسیفیک، اروپا، آمریکای شمالی، آمریکای لاتین - کاراییب، خاورمیانه و آفریقاست.
نکات برجسته این گزارش بشرح ذیل است:
1- جابجایی بیش از 7 میلیارد و دویست میلیون مسافر در جهان و در مناطق ششگانه فوق در سال 2015، با رشد 6.4 درصد در مقایسه با سال گذشته.
2- فرودگاه آتلانتا در آمریکا با ییش از 101 میلیون مسافر در سال 2015 و رشد سالانه 5.5 درصد، کماکان جایگاه خود را در مقام نخست همانند سال گذشته حفظ کرده است.
3- استمرار جایگاه انحصاری فرودگاه آتلانتا بعنوان بزرگترین هاب ورود مسافر به آمریکای شمالی.
4- فرودگاه پکن در چین که سالها در تلاش برای کسب موقعیت فرودگاه آتلانتا است با جابجایی حدود 90 میلیون مسافر و رشد سالانه 4.4 در صدی ، جایگاه دوم را در این گزارش بخود اختصاص داده است.
5- در سال 2015 فرودگاه دبی از نقطه نظر جابجایی مسافر بینالمللی جایگاه برتر را کسب کرده است و از این نظر از فرودگاه بینالمللی هیترو در لندن نیز پیشی گرفته است . شایان ذکر است این فرودگاه مسافر هوایی داخلی ندارد.
همچنین فرودگاه دبی بعنوان ششمین فرودگاه شلوغ جهان در سال 2014 با یک پرش سه پله ای و رشد 10.7 در صدی در سال 2015 به جایگاه سوم ارتقا یافته است.
6- در سال 2015 ترافیک جهانی بار و پست نیز از رشد 2.6 در صدی برخوردار بوده است.کماکان فرودگاه هونک کنگ چین بعنوان بزرگترین هاب بار هوایی در جهان اعلام شده است. فرودگاه ممفیس آمریکا و شانگهای چین در جایگاه دوم و سوم جابجایی بار هوایی در سال 2015 قرار دارند.
7- از نقطه نظر نشت و برخاست هواپیما نیز کماکان فرودگاه های آمریکا جایگاه انحصاری خودشان را حفظ کردهاند.
خاطرنشان میشود با وجود چالشهای متعدد در سال مورد گزارش شامل ناآرامیهای ژئوپلتیک، تروریسم و همچنین محدودیتهای موجود زیرساختی، صنعت هوانوردی بازرگانی با ویژگیهای برقراری ارتباطات جوامع انسانی، اتصال شبکه شهرهای جهان، تبادلات تجاری و فرهنگی که ماموریت کلیدی انست از دینامیسم رشدی موزون برخوردار بوده است.