◄ دلیل افزایش تصادفات در فصل برداشت محصولات کشاورزی چیست؟
در استان هایی که کشاورزی در آنها رونق دارد، حوادث جرحی و فوتی بسیاری در خرداد و آبان ماه به خاطر تردد زیاد کمباین و دیگر ادوات رخ می دهد که واقعا جای تامل دارد.
یک کارشناس حمل و نقل بر لزوم نصب تجهیزات هشدار و روشنایی بر روی ماشین آلات کشاورزی در حال تردد در جاده های بین شهری تاکید کرد.
به گزارش تین نیوز، علی اکبر تیموری به خبرنگار ما گفت: ماشین آلات کشاورزی از لحاظ ایمنی (روشنایی و علائم هشدار) بسیارضعیف هستند و در صورت نصب تجهیزات هشدار و روشنایی بر روی آنها، رانندگان خودروهای عبوری از تردد وسایط کندرو و ترافیکی در سطح جاده ها مطلع می شوند.
وی افزود: به عنوان مثال دستگاه کمباین ممکن است در طول روز به منظور جابجایی بین مزارع چند بار عرض جاده اصلی را قطع و یا گاهی مسافت چند کیلومتری را در باند کندرو طی کند.
او عنوان کرد: این دستگاه برای برداشت غلات باید یک وسیله به عرض حداقل 4 متر (پلاتفورم) رو در جلوی خود نصب و حمل کند.
بیشتر بخوانید:
تردد ماشین آلات کشاورزی؛ تهدیدی برای ایمنی کاربران جاده ها
تیموری تاکید کرد: برای جابجایی بین مزارع این قطعه همچنان جلوی کمباین متصل بوده و باز و بسته کردن این وسیله بسیار زمان بر است به همین خاطر رانندگان کمباین در سطح جاده ها هم با همین عرض تردد می کنند.
این کارشناس گفت: اغلب، رانندگان این ماشین آلات، در عقب دستگاه چراغ بسیار کم نوری روشن کرده و فکر می کنند با این اقدام، دین خود را نسبت به خودروها ادا کرده اند در حالی که از هر طرف حداقل یک متر عرض رها شده دارند و این عرض بدون چراغ و علائم هشدار است.
او افزود: ضمن این که وقتی می خواهند از روی آب روها عبور کنند، کاملا به کل عرض چهار متر با سرعت 15KM بی محابا وارد باند تندرو می شوند و این موضوع هر ساله در حال تکرار است.
تیموری عنوان کرد: به همین دلیل در استان هایی که کشاورزی در آنها رونق دارد، حوادث جرحی و فوتی بسیاری در خرداد و آبان ماه به خاطر تردد زیاد کمباین و دیگر ادوات رخ می دهد که واقعا جای تامل دارد.
وی گفت: در مجموع برای رفع این مشکل شاید بودجه ساخت باند کندروی ایمن در حال حاضر میسر نشود ولی حداقل اینکه تجهیزات هشدار و روشنایی روی این ماشین آلات نصب شود بلکه رانندگان خودروهای عبوری از تردد وسایط کندرو و ترافیکی مطلع شوند.