بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ مدیران عامل؛ بایدها و نبایدها

مدیران عالی مستقر و منتخب آتی سازمان ها و بنگاه ها، تکالیف و بایدهایی از جنبه نقش های مدیریتی ارشد پیش روی خود دارند که در صورت فقد و ضعف در هر یک از این بایدها و تکالیف، هزینه فرصت های ازدست رفته و هزینه های مستقیم مادی و معنوی فراوانی را به سازمان ها و شرکت های تحت مدیریت خود تحمیل و البته کارنامه خود را نیز مخدوش خواهند نمود

مدیران عامل؛ بایدها و نبایدها
تین نیوز |

محمدرضا عبدالرحیمی: حرکت سازمان ها و شرکت ها در مسیر تعالی و ایفای صحیح ماموریت ها و تحقق اهداف و چشم انداز خود، تابع عوامل و مولفه های متعدد تحت کنترل نظام مدیریت و تدبیر و غیرقابل کنترلِ خارج از آنها و محیط کلان دور و نزدیک فعالیت در سطوح ملی و بین المللی است.

بی تردید در شرایط غلبه عدم قطعیت ها، ابهامات، پیچیدگی ها و شکنندگی های حاکم بر محیط کسب و کار و محدودیت های غیرقابل کنترل، تمرکز بر بنیادهای لازم برای تقویت عوامل قابل کنترل و در اختیار، واجد اهمیت دوچندان می باشد.

نظام مدیریت سازمان ها و بنگاه ها یکی از مهمترین و شاید اصلی ترین عوامل قابل کنترل موثر در توفیق و عدم موفقیت آنها محسوب می شود.

بی شک تدبیر برای استقرار نظام شایسته سالاری متعهدانه مبتنی بر دانایی، مهارت، تجربه و بینش در کنار اصول بنیادین صداقت ( پاکدستی و پاکدامنی ) و عملگرایی در سطح سازمان ها و بنگاه ها، در اختیار صاحبان سهام و نمایندگان آنها می باشد که در ارتباط با شرکت های دولتی مراتب به نمایندگی از دولت در اختیار وزارت خانه های متولی هر حوزه از کسب و کارها و صنایع می باشد و هیچ عامل خارجی، اصولا نباید مانع این مهم شود و هرگونه اهمال و انتخاب های ناصحیح و به عبارتی ناترازی های مدیریتی، طبعا موجد خسارت های فراوان به سهامداران و در سطح وسیع تر جامعه و مردم خواهد شد.

بی تردید بخش قابل توجهی از صنایع و کسب و کارها در کشور ما در کنار محدودیت های عمومیِ معلول شرایط نامناسب و ناترازی های اقتصاد کلان و نظام توسعه ملی، طی دهه های اخیر تحت تاثیر سلبی جدی تحمیل ها و تحریم های خارجی در ابعاد مختلف مبادلات پولی و بانکی، تامین مالی بین المللی، دسترسی به فناوری های روز، حضور در بازارها و صادرات و واردات و ..قرارگرفته اند. تایید خواهند نمود که اقتضای این شرایط و زیست در سایه ی عوامل غیرقابل کنترل بیرونی، کاربست تدابیر لازم و بهره گیری حداکثری از بهترین های ذخایر دانایی و سرمایه های فکری، علمی و تجربی برای هدایت صنایع و کسب و کارها در ابعاد و سطوح مختلف سیاستگذاری، تنظیم گری، نظارت، بهره برداری و ارائه خدمات است که در مجالی دیگر به معیارهای شایستگی لازم برای انتخاب مدیران ارشد خواهم پرداخت. در این میان مدیران عالی مستقر و منتخب آتی سازمان ها و بنگاه ها، تکالیف و بایدهایی از جنبه نقش های مدیریتی ارشد پیش روی خود دارند که در صورت فقد و ضعف در هر یک از این بایدها و تکالیف، هزینه فرصت های ازدست رفته و هزینه های مستقیم مادی و معنوی فراوانی را به سازمان ها و شرکت های تحت مدیریت خود تحمیل و البته کارنامه خود را نیز مخدوش خواهند نمود. در این مکتوب به بایدها و تکالیف مدیریتی مدیران عامل موفق پرداخته ام.

برای دریافت فایل کامل مطلب اینجا کلیک کنید.

دانلود فایل
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.