بازدید سایت : ۵۱۸۸۲

بررسی تناسب حقوق خلبانان ایرانی با درآمد شرکت‌ های هواپیمایی

بر اساس گزارش ها و استانداردهای بین المللی ، حقوق خلبانان معمولاً حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از کل هزینه های عملیاتی یک شرکت هواپیمایی را تشکیل می دهد. با توجه به نرخ پایین سوخت و حقوق در ایران هزینه های مربوط به سوخت و حقوق یک ایرلاین داخلی بسیار پایین تر از شرکت های خارجی است.

بررسی تناسب حقوق خلبانان ایرانی با درآمد شرکت‌ های هواپیمایی
تین نیوز |

زهیر حبیبی: صنعت هوانوردی یکی از صنایع حیاتی و پیچیده در هر کشوری به شمار می رود که نقش مهمی در توسعه اقتصادی، گردشگری و ارتباطات بین المللی ایفا می کند. خلبانان به عنوان نیروی کار متخصص و حیاتی در این صنعت، نقش کلیدی در ایمنی پرواز و عملکرد صحیح شرکت های هواپیمایی دارند. با این حال، در ایران، تناسب بین حقوق خلبانان و درآمد شرکت های هواپیمایی همواره موضوع بحث بوده است.

شرکت های هواپیمایی معمولاً با هزینه های عملیاتی زیادی مواجه هستند که شامل موارد زیر می شود:

۱-هزینه های سوخت(در دنیا معمولاً بزرگ ترین بخش هزینه ها را شامل میشود ،این هزینه در ایران سهم ناچیزی از مخارج ایرلاین است)

۲-حقوق پرسنل (شامل خلبانان، مهندسین پرواز، خدمه پرواز، و کارکنان زمینی)

۳- هزینه های نگهداری هواپیما

۴- هزینه های فرودگاهی و مالیات

 بر اساس گزارش ها و استانداردهای بین المللی ، حقوق خلبانان معمولاً حدود ۱۰ تا ۲۰ درصداز کل هزینه های عملیاتی یک شرکت هواپیمایی را تشکیل می دهد. با توجه به نرخ پایین سوخت و حقوق در ایران هزینه های مربوط به سوخت و حقوق یک ایرلاین داخلی بسیار پایین تر از شرکت های خارجی است.

با این وجود در کشورهای دیگر، خلبانان معمولاً حقوقی معادل ماهانه۱۰,۰۰۰ تا ۲۰,۰۰۰ دلار در ماه  دریافت می کنند.که در ایران، حقوق خلبانان معمولاً معادل ۵۰۰ تا۱۰۰۰ دلار در ماه است (با توجه به نرخ ارز و تورم).

این تفاوت نشان می دهد که حقوق خلبانان در ایران نه تنها با درآمد شرکت های هواپیمایی تناسب ندارد، بلکه در مقایسه با استانداردهای جهانی نیز پایین تر است.

حقوق خلبانان در ایران معمولاً با توجه به تورم بالا و افزایش هزینه های زندگی کافی نیست

حقوق خلبانان در ایران در مقایسه با حقوق همتایان خود در سایر کشورها بسیار پایین تر است، که این امر منجر به مهاجرت خلبانان ماهر به کشورهای دیگر شده است.

تناسب بین حقوق خلبانان ایرانی و درآمد شرکت های هواپیمایی در ایران با چالش های جدی مواجه است. برای بهبود این وضعیت، لازم است تا دولت و شرکت های هواپیمایی با همکاری یکدیگر، سیاست ها و راهکارهای مناسبی را در نظر بگیرند. توجه به حقوق و شرایط کاری خلبانان نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی آن ها کمک می کند، بلکه باعث افزایش ایمنی پروازها و توسعه پایدار صنعت هوانوردی در ایران می شود. با سرمایه گذاری مناسب، اصلاح سیاست ها می توان به بهبود وضعیت خلبانان و کل صنعت هوانوردی در ایران امیدوار بود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: شبکه های اجتماعی
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.