بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

◄ دو اولویت در اتصال چابهار به شبکه ریلی

اتصال بندر چابهار به ریل می‌تواند زمینه ایجاد روابط تجاری ایران با کشورهای افغانستان، پاکستان، کشورهای آسیای میانه و مرکزی، روسیه و اروپا را ایجاد کند.

دو اولویت در اتصال چابهار به شبکه ریلی
تین نیوز |

اگرچه پیش بینی صندوق بین المللی پول برای سال جاری اقتصاد کشور، رکود کامل اقتصادی با تورم ۳۴.۱ درصدی است اما بر اساس گزارش همین موسسه مالی بین المللی، تراز مثبت یک میلیارد دلاری تجارت خارجی برای یک سال پیش روی ایران نیز پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار تین نیوز، تجارت خارجی اغلب از مبادی و مرزهای جاده ای و دریایی کشور صورت می گیرد اما در چند سال گذشته و با رشد صنعت ریلی، بهره گیری از یک نظام حمل ترکیبی که بیشتر شامل حمل ریلی و دریایی بار است رونق بیشتری گرفته است.

بر اساس اخبار یک سال گذشته، شرکت راه آهن، در توسعه خطوط ریلی کشور به نحوی که تکمیل کننده کریدورهای اصلی باری یعنی کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب باشد، نقش بی بدیلی داشته است. شاهد مثال، تکمیل راه آهن قزوین-رشت در هفته آینده، افتتاح راه آهن مراغه-ارومیه در هفته جاری و همچنین افتتاح راه آهن اینچه برون در اواخر سال گذشته است.

خطوط ریلی نام برده، جملگی از مهم ترین شریان های ریلی کشور در اتصال به شبکه سراسری راه آهن هستند اما یکی از مهم ترین این پروژه ها، اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی است. چراکه چابهار تنها مرزی است که به اقیانوس راه دارد و بقیه استان ها به دریا یا خلیج فارس، یا دریای خزر راه دارند اما این مرز آبی هم به دریای عمان راه دارد و هم در آستانه اقیانوس هند است که بنابراین اطلاعات می توان گفت که به تعبیری با دنیا در ارتباط است.

مضاف بر این ها از اهمیت توسعه گردشگری خارجی با اتصال ریلی به این مرز آبی نیز نباید غافل بود.

اهمیت این پروژه تا جایی است که حسن روحانی در آخرین جلسه هیات دولت که هفته گذشته تشکیل شد، گفته است: اتصال بندر چابهار به راه آهن برای ما اولویت بسیار بزرگی است و لازم است که وزیر راه وشهرسازی و رییس سازمان و برنامه وبودجه به این نکته توجه کنند.

روحانی اتصال چابهار به خطوط ریلی را تنها از منظر اتصال به چشمه های باری که به واسطه دریا حمل می شوند، بررسی نکرده و ضرورت این اتصال را از منظر حمل بار معادن سیستان و بلوچستان نیز عنوان کرده است.

یک کارشناس حوزه حمل ونقل ریلی درباره اهمیت اتصال ریلی به بندر چابهار به خبرنگار ما گفت: چابهار به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آب های آزاد، جایگاه ویژه ای در مبادلات ما با کشورهای منطقه دارد و با اتصال شبکه ریلی به این بندر می توان چابهار را به کانون مبادلات منطقه تبدیل کرد.

داود جوانمردی تصریح کرد: این بندر در شمال دریای عمان قرار گرفته، به کشورهای افغانستان، پاکستان و آسیای میانه نزدیک است و به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، ظرفیت حمل 8.5 میلیون تن بار را دارد.

این دانش آموخته حمل ونقل ریلی اضافه کرد: پروژه اتصال این بندر به ریل که با وجود داشتن امتیاز معافیت از مالیات، معطل تزریق مالی مانده، در مسیر ترانزیتی شرق به غرب قرار گرفته و علاوه بر سه کشور نام برده، می تواند زمینه ایجاد روابط تجاری ایران با کشورهای آسیای مرکزی، روسیه و اروپا را نیز ایجاد کند.

جوانمردی همچنین اولویت های اتصال مراکز استان ها به این بندر را نخست تکمیل مسیر ریلی چابهار-زاهدان و سپس اتصال این مسیر به ایستگاه راه آهن سرخس عنوان کرد و افزود: پروژه ریلی چابهار-زاهدان در دل پروژه چابهار-سرخس قرار گرفته و عملیات اجرایی آن به طول 610 کیلومتر، از سال 89 آغاز شده و تاکنون 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

این کارشناس ریلی طول راه آهن سرخس-چابهار را نیز 760 کیلومتر عنوان کرد و اعتبار موردنیاز برای تکمیل این مسیر را نیز 4 هزار و 500 میلیارد تومان تخمین زد.

او همچنین خاطرنشان کرد: به فرض تامین اعتبار از طرف آستان قدس رضوی یا منابع صندوق توسعه ملی و یا بخش خصوصی برای تکمیل این پروژه ریلی، آورده مالی آن می تواند سود بالای مالی برای کشور و فعالان حمل ونقل ریلی و همچنین سرمایه گذاران به همراه داشته باشد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.