◄ خلق پول بانک ها، نقدینگی و یک مانع اصلی جهش تولید در صنایع ریلی
راهکار رفع مشکلات صنایع ریلی و دیگر صنایع، اصلاح نظام مالیاتی و اخذ مالیات از سفته بازی ها ... است.
عباس قریانعلی بیک:
-
رهبر معظم انقلاب اسلامی ضمن تاکید مجدد بر اقتصاد، سال 1403 را به عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم " نامگذاری و در بیانات نوروزی در جمع مردم فرمودند: اگر ما این توفیق را پیدا کنیم که همت مردم، سرمایه مردم، ابتکار مردم، حضور جدی آحاد مردم را در عرصه اقتصادی وارد کنیم، در واقع یک بسیج مردمی در امر اقتصاد بکنیم، تولید هم می تواند به جهش برسد.
-
بانک ها چرا مشکل نقدینگی پیدا می کنند؟ برای خاطر اینکه شعبه زیاد می کنند، برای اینکه آسایشگاه برای افراد خودشان [درست می کنند]. پول های مردم را می گیرند و این جوری امکانات درست می کنند. بنده در تهران با ماشین از یک جایی عبور می کردم، یک دیوار طولانی بود؛ پرسیدم اینجا به این بزرگی مال کیست؟ گفتند برای بانکِ فلان است. حالا اینکه یک تشکیلاتی است که لابد برای تفریح و مانند این حرفهاست؛ نه، بانک ها بنگاه داری می کنند (از بیانات رهبرمعظم انقلاب در دیدار هیئت دولت 970607).
-
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای، طی تماس تلفنی از محل زندان شهرکرد خطاب به مدیرعامل یک بانک گفت که هدف من از برقراری این تماس از محل زندان، صرفاً رفع مشکل این مددجو نبود بلکه تاکید دارم همه متولیان سیستم بانکی کشور با مسئولان ذیربط قضایی و اجرایی و تقنینی باید نشست های مستمری را برگزار کنند تا مشکل و معضل بازپرداخت تسهیلات و نحوه تعیین تأخیر تأدیه، مرتفع شود. جلسه بگذاریم مشکل این دست محکومان را بررسی کنیم (میزان 3 مرداد).
-
اخیرا رئیس انجمن صنایع ریلی هم مشکلات بانکی را بیان نمود: بهره بانک ها با فرمول های خودشان، تقریبا ۳۵ درصد و بدین ترتیب شرایط به گونه ای شده که آنها کنار نشسته اند و فقط خون مردم و صنایع را می مکند ... در صورت خرید ارزی از خارج از کشور هم، غیر از پنج درصدی که بانک مرکزی دریافت می کند، حداقل ۱۵ درصد مبلغ خریداری شده، باید نزد بانک بماند که دلیل این کار مشخص نیست چرا که اصل پول داده شده است ... الان کشور با مشکل نقدینگی روبروست و فشار این کمبود روی تولید کنندگان قرار دارد و در چنین شرایطی بانک ها هم که باید نقش تسهیل گری داشته باشند، به صنعت فشار می آورند (تین 284499).
-
به گزارش ایلنا، رسول بخشی دستجردی در مجلس (۱۸ مهر) گفت: چرا با وجود اینکه روزانه ۸ هزار میلیارد تومان پول در حال خلق شدن است اما دولت، بنگاه ها و خانوارها در کسری قرار دارند. پاسخ این معما توزیع نامناسب نقدینگی می باشد ۷۰ درصد از نقدینگی در اختیار 1درصد از سپرده ها می باشد. چرا اقتصاد ایران با در اختیار داشتن ۸ درصد منابع جهانی و وسعت بالای سرزمینی همواره با معضل تورم و ناترازی درگیر بوده و هست؛ در ۵۰ سال گذشته نقدینگی در آمریکا حدود ۲۶ برابر شده (تورم کمتر از 7 درصد )، در آلمان و فرانسه ۴ برابر شده (تورم کمتر از 3 درصد ) و در ۵۰ سال اخیر در ایران نقدینگی ۱۷۰ هزار برابر شده (تورم بیش از 27 درصد ) یعنی حدوداً در هر سه سال نقدینگی دوبرابر شده، عمده این خلق پول مداوم به صورت مستقیم به بازارهای سفته بازی، ارز، طلا، زمین، مسکن و اتومبیل سرازیر شده تولید را به خاک سیاه می نشاند و دورباطل تخریب اقتصاد را تقویت می کند.
-
در طول چند دهه گذشته بانک مرکزی چه میزان پشتوانه طلا و ارز کشور را برای تنظیم بازار این دو قلم به بازار تزریق کرده؟ آیا موفق شدیم به نحوه مطلوب قیمت طلا و ارز را کنترل کنیم؟ وی عنوان کرد: قیمت طلا در طول ۵۰ سال گذشته بیش از ۷۰ هزار برابر شده و قیمت ارز نیز حدود ۸ هزار برابر رشد کرده و قیمت گوشت ۶۹ هزار برابر شده. ... اگر می خواهیم کیفیت جاده ها، وسایل نقلیه و تولید کشور ارتقا پیدا کند و مردم این سرزمین پاک خانه دار شوند، سن ازدواج کاهش و زاد و ولد افزایش پیدا کند و امید تازه ای در دل مردمان این سرزمین در حوزه اقتصاد دمیده شود باید مانع از کنز پول و دارایی شویم ...، باید به سرعت در ممنوعیت انباشت و سفته بازی روی طلا، ارز، املاک و کالاهای قابل کنز قوانین دقیق وضع کنیم ... .
-
باوجود توضیحات آقای دکتر دستجردی در مورد خلق پول بانک ها نباید از این نکته غافل شد که اینان (مانند ب آ) برای جلوگیری از کاهش ارزش پول و سرمایه مردم و امکان پرداخت سود سپرده ها ...، ظاهرا چاره ای جز تبدیل پول به زمین، مسکن و املاک ندارند که این امر هم خود به نظام غلط مالیاتی بازمی گردد که بارها اصلاح آن مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است (تین 277670) و راهکار رفع مشکلات صنایع ریلی و دیگر صنایع، اصلاح نظام مالیاتی و اخذ مالیات از سفته بازی ها ... است (تین 180337).
معمای بزرگ اقتصاد و درمانی برای ضعف ساختاری آن و راهکار مهار خلق پول بانک ها
https://www.tinn.ir/fa/tiny/news-276015
راهکار صحیح آن است که به جای واردکردن فشار بر دوش مردم، نوک پیکان اصلاح اقتصادی به سمت کاسبان رکود تورمی نشانه رود؛ همان اقلیتی که عمده نقدینگی خلق شده در اختیارشان قرار می گیرد.