بازدید سایت : ۳۸۶۹۰
کد خبر ۲۹۴۸۱۹

تخطی مجدد یک ایرلاین از قوانین بین المللی هوانوردی/ خوشامدگویی به زبان محلی در پروازها

یکی از استانداردهای بین المللی و پروتکل های پروازی مربوط به زبان مشترک مهمانداران برای انتقال پیام به مسافران است. زبان رسمی کشورها و زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی، در پروازها توسط مهمانداران استفاده می شود

تخطی مجدد یک ایرلاین از قوانین بین المللی هوانوردی/ خوشامدگویی به زبان محلی در پروازها
تین نیوز |

سهیلا یادگاری: قوانین هوانوردی کشوری بر اساس استانداردهای بین المللی تعیین و در پروازها اجرا می شود. برخی پروتکل ها نیز مقررات کشوری دارند. ایرلاین ها طبق قانون مکلف و ملزم به رعایت قوانین و پروتکل ها هستند و اجازه تخطی از آنها را هم ندارند. یکی از استانداردهای بین المللی و پروتکل های پروازی مربوط به زبان مشترک مهمانداران برای انتقال پیام به مسافران است. زبان رسمی کشورها و زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی، در پروازها توسط مهمانداران استفاده می شود. اما اخیراً برخی از مسافران یک ایرلاین عنوان کرده اند که این شرکت هواپیمایی با تخطی از قانون، در برخی پروازها از مبدأ یا به مقصد تبریز، زبان ترکی را در پرواز به زبان فارسی و انگلیسی اضافه کرده است. در مقابل برخی اعتراض ها به این قانون شکنی، مسئولان این ایرلاین مدعی شده اند این اقدام آنها غیرقانونی نیست و ایرلاین تخلفی نکرده است.

مدیرعامل و مسئول وقت روابط عمومی شرکت مذکور، بعد از اعتراض به این اقدام، اعلام کردند که خوشامدگویی مهمانداران به زبان ترکی خلاف قانون نیست و این شرکت عمل خلافی مرتکب نشده است.

در 29 مهرماه گذشته، سازمان هواپیمایی کشور اخطاری کتبی به این شرکت ارسال کرده و تذکر داده بود که نباید این اقدام غیرقانونی تکرار شود.
مهدی رمضانی، سرپرست روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری در گفت و گو با «ایران»، تأکید کرد: «خیرمقدم گویی میهمانداران در تمامی پروازها فقط به زبان رسمی کشور و زبان انگلیسی است و هیچ شرکتی به بهانه های مختلف نمی تواند از قانون تخطی کند حتی اگر اکثر مسافران به زبانی دیگر صحبت کنند.

وی افزود: « وقتی این تخلف هواپیمایی به سازمان هواپیمایی گزارش شد، همان موقع در نامه ای کتبی به شرکت اخطار دادیم و تأکید کردیم این اقدام غیرقانونی نباید تکرار شود.»
رمضانی گفت: « در کشور ما اقوام مختلف به زبان های کردی، لری، گیلکی، عربی، بلوچی و... صحبت می کنند و بنا نیست در پرواز به مقاصد مختلف، زبان رسمی کشور تغییر کند و زبان غالب استان مبدأ یا مقصد، به عنوان زبان ارتباطی تبدیل شود چون در این صورت شاهد هرج و مرج و بی نظمی در پروازها خواهیم بود.»

رضا صدیق نیا، مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه ها، شرکت ها و مؤسسات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری نیز در گفت و گو با «ایران»، تأکید کرد: «ایرلاین ها مجاز نیستند بر خلاف قوانین سازمانی و هوانوردی، اعمالی را در پروازها اجرا کنند که به انسجام قوانین خدشه وارد کند. سازمان هواپیمایی کشوری به تمام ایرلاین ها قوانین و مقررات پروازی ابلاغ کرده است. یک شرکت ایرلاین که در ماه های گذشته خلاف این قوانین رفتار کرده بود، تذکر کتبی دریافت کرد و اگر این تخلف ادامه پیدا کند مطابق قانون با شرکت هوایی برخورد خواهد شد. تخلف این ایرلاین هیچ گونه توجیهی ندارد و نمی توان این تخلف را قانونی جلوه داد.»
وی افزود: «عملکرد شرکت ها در تمام زمینه ها تحت نظر سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه ها قرار دارد و شرکت های هوایی در چهارچوب قوانین کشوری و بین المللی مجاز به پرواز هستند.»

وی افزود: «عملکرد شرکت ها در تمام زمینه ها تحت نظر سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه ها قرار دارد و شرکت های هوایی در چهارچوب قوانین کشوری و بین المللی مجاز به پرواز هستند.»
به گفته صدیق نیا، ایران تحت پوشش ایکائو است. صنعت هواپیمایی سیستمی بین المللی است و برای آن زبان بین المللی در نظر گرفته شده (انگلیسی) است که اگر شرکت ها به این قانون ملزم نباشند، زبان مشترک هوایی از بین می رود. هوانوردی سیستمی جهانی و یکپارچه است و کریدورهای پروازی بر اساس قوانین یکپارچه اداره می شود بنابراین نمی توانیم به دلخواه مقررات را تغییر دهیم.
مدیرکل دفتر نظارت بر فرودگاه ها و شرکت ها با اشاره به تخلفی که این شرکت هواپیمایی در استفاده از زبانی خارج از زبان فارسی و انگلیسی در پروازها انجام داده بود، گفت: «بر اساس قانون مهمانداران در پروازهای داخلی و خارجی فقط به فارسی و انگلیسی باید پیام ها را منتقل کنند یا خوشامد بگویند مگر در مواردی که یکی از مسافران به این دو زبان تسلط نداشته باشد، آن وقت است که میهماندار می تواند به زبانی دیگر با آن شخص ارتباط برقرار کند و در واقع استفاده از زبانی غیر از فارسی و انگلیسی فقط جنبه شخصی دارد و برای عموم مسافران نیست.»

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • مصطفی آتشبار پاسخ

    آقای رمضانی شما مثل اینکه هنوز نفهمیدید که اصل پانزدهم قانون اساسی چی میگه طبق اصل پانزدهم قانون اساسی این اختیار رو دارن در هر منطقه به زبان محلی صحبت کنن

  • محمد باقر پاسخ

    با یک کلمه خوش آمد گویی به زبان ترکی وحدت و تمامیت ارضی ایران بر باد رفت
    وای به وحدتی که به خاطر خوش آمد گویی از بین برود
    یادتان رفته است که در جنگ هشت ساله و غاعله کردستان. همین ترک ها ایران را نجات دادند

  • Habib پاسخ

    اگر قرار بر مواخذه زبان خوشامدگویی در هواپیما باشد، قبل از آن باید چرایی زبان رسمی فعلی ایران به گویش فارسی جواب داده شود چون خودش پارادوکسی است که سالهاست عقل سلیم را دچار چالش کرده. آیا بهتر نبود در کشوری که اقوام و ملیتهای گوناگون در کنارهم زندگی میکنند برای ارتباط با یکدیگر بجای گویش ضعیف "یک" قوم که حتی از لحاظ جمعیتی در اکثریت هم نیست یک زبان بین المللی " انگلیسی یا عربی" زبان رسمی کشور میشد؟ و در کنار آن هر قوم یا ملتی به زبان مادری خود تحصیل میکرد؟

  • ایرانی واقعی پاسخ

    این کارها حاشیه ای ست برای اهداف و اغراض اصلی.تمام

  • خرسندی پاسخ

    ضمن سلام خدمت فارسی زبانان عزیز نگران نباشید هرچه سریعتر زبان فارسی رو عوض خواهیم کرد . شما از الان زبان اصلی کشور امپراطوری سلجوقی رو یاد بگیرید

    • ناشناس

      گرایشات پان ترکیست موجب تفرقه هست.

  • علی پاسخ

    کدوم تخطی، نگران قانونی ،چه ایرادی داره خوشامد گویی به ترکی،از خودت قانون درست نکن این زبان نیمی از ملت ایران است

  • Ahmad پاسخ

    آخ که چقدر شما فاشیست هستید. یک خوش آمدگویی به زبان ترکی اینچنین شما رو به نفرت پراکنی واداشته ؟

  • حاج آقا پاسخ

    شما هواپیما پیدا کنید که در خدمت ملت باشه زبانش را مهم نیست. بلندگوش هم خاموش کنید. برای هواپیماهای کهنه میلیون میلیون پول بلیط میگیرین.

  • مجتبی افضلی پاسخ

    دیگه واقعا کشور بی در و پیکری شده ایران.

  • علی پاسخ

    زبان ترکی جز زبانهای رسمی ایرانه

  • Ali پاسخ

    متاسفانه این حرکات از همشهری های ترک بر میاد و اینو بدونن این ترکی صحبت کردن شما شاید برای خودتون جذابیت داشته باشه ولی برای بقیه اقوام خیلی خیلی ناخوشاینده!!!! زبان رسمی فارسی و همه باید بهش احترام بگذارن