بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

اقدامات آینده‌نگرانه اتاق بازرگانی

می‌توان با تولید و صادرات آن به بازارهای بین‌المللی، توازن تجاری بین دو کشور را بهبود بخشید. برای دستیابی به این هدف ضروری است، پیش نیازها و سازوکارهای لازم از جمله فعال‌سازی روابط بانکی، بیمه‌ای و حمل‌ونقل را فراهم آوریم.

اقدامات آینده‌نگرانه اتاق بازرگانی
تین نیوز |

وبلاگ بهمن عشقی- می‌توان با تولید و صادرات آن به بازارهای بین‌المللی، توازن تجاری بین دو کشور را بهبود بخشید. برای دستیابی به این هدف ضروری است، پیش نیازها و سازوکارهای لازم از جمله فعال‌سازی روابط بانکی، بیمه‌ای و حمل‌ونقل را فراهم آوریم.

 طی دو سال اخیر، سفرهای متعددی از جمله سفر نخست‌وزیر، وزرای خارجه، اقتصاد و دارائی اسلواکی به تهران و نیز سفر محمدجواد ظریف به براتیسلاوا انجام شده که جملگی نشان‌دهنده عزم، اراده و حمایت دو طرف در برداشتن گام‌های موثر برای توسعه همکار‌ی‌‌های سودمند دوجانبه است.

 برخورداری جمهوری اسلواکی از توان فنی پیشرفته در صنایع مهم و زیربنائی، لزوم ارتباط مستمر دو کشور را جهت تکمیل طرح‌های در دست اجرا و راه‌اندازی سایر طرح‌های توسعه صنعتی در ایران خصوصا در بخش‌های خودروسازی، انرژی‌های سبز و تجدیدپذیر، ارتباطات و مخابرات، کشاورزی، مدیریت آب و پسماند، آموزشی و تحقیقاتی، گردشگری و سایر زمینه‌های فنی ایجاب می‌کند.

در ماه گذشته نخستین قرارداد تأمین اعتبار بانکی پسابرجام به ارزش یک میلیارد یورو بین 14 بانک ایرانی و «اوبر بانک اتریش» به امضا رسید. همچنین علاوه بر امضای یادداشت همکاری مشترک بین بانک‌های ایرانی و بانک‌های «AKF» و «اگزیم بانک»، 10 بانک ایرانی قرارداد 500 میلیون یورویی را با «دانسکه بانک» دانمارک به امضا رساندند. به علاوه، تأمین خط اعتباری 100 میلیون دلاری از طرف بانک صادرات چک، از جمله دیگر گشایش‌های حاصل شده در مراودات بانکی ایران با کشورهای عضو اتحادیه اروپاست.

همکاری‌های بانکی بین ایران و اسلواکی از این لحاظ قابل اهمیت است که اسلواکی با دارا بودن نظام بانکداری خصوصی، زمینه‌ای فراهم کرده است تا اغلب بانک‌های بین‌‌المللی در براتیسلاوا شعبه دایر کنند و اکنون با توجه به اینکه اگزیم‌بانک اسلواکی، یک خط اعتباری 100 میلیون یورویی برای پروژه‌های مشترک دو کشور در نظر گرفته است، ما از شرکت‌های فعال دو کشور انتظار داریم، تا در صورتی که پروژه‌هایی با مطالعات امکان‌سنجی برای همکاری مشترک در اختیار دارند، از این طریق اقدام کنند.

امیدواریم بانک‌های دیگر جمهوری اسلواکی نیز اقدام‌های مثبت انجام شده در زمینه همکاری‌ بانکی را سرعت بخشند و موضوعات را در جلسات مستمر با همتایان ایرانی خود به‌طور جدی دنبال کنند.

  به اعتقاد ما جمهوری اسلواکی با همه امکانات و توانایی‌هایی که ذکر شد، یکی از کشورهایی است که می‌‌تواند موقعیت و جایگاه ویژه‌ای در آینده روابط تجاری و اقتصادی ایران داشته باشد، و این جایگاه نه تنها در بخش دولتی بلکه در بخش‌های خصوصی دو کشور نیز به‌وضوح دیده می‌شود. جمهوری اسلواکی به‌عنوان عضو مهم اتحادیه اروپا، ضمن ارتباط نزدیک با کمیسیون و پارلمان اروپا می‌تواند طرف خوبی برای رایزنی‌‌ها جهت رفع موانع رفت و آمد تجار و فعالان اقتصادی دو کشور و نیز تسهیل همکاری‌های مشترک بوده و نقش سازنده‌ای ایفا کند.

 اتاق بازرگانی تهران طی ماه‌های اخیر پس از امضای توافق برجام، اقدامات آینده‌نگرانه دیگری را نیز در دستور کار خود قرار داده که از جمله می‌‌توان به افتتاح مرکز داوری برای رسیدگی به اختلافات احتمالی بین طرفین قراردادهای تجاری و نیز راه‌اندازی مرکز خدمات جلب سرمایه‌گذاری برای بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی و توسعه همکاری‌ بخش خصوصی ایران با سرمایه‌گذاران خارجی اشاره کرد. ماموریت این مرکز، رصد مجموعه شرایط سرمایه‌گذاری در ایران، تلاش برای بهبود آن و نیز پیگیری ارتقای رتبه اقتصاد ایران در رتبه‌بندی‌های جهانی از طریق موسسه‌های معتبر و شناخته شده بین‌المللی همچون بنیاد بوش، موسسه فریزر و PwC است.

اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به عنوان بزرگترین تشکل بخش خصوصی ایران برای کمک و همکاری به طور کامل آمادگی دارد. امیدوارم این‌گونه تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور به انجام هرچه سریع‌تر و عمیق‌‌تر همکاری‌های فنی و تجاری منجر شود.

برگرفته از خبر سایت اتاق خبری تهران

بهمن عشقی
بهمن عشقی
همیار تین
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.