حرکت به سوی دوران پسا نفت/ وزارت نفت و حاکمیت خود را برای شرایط پسانفت آماده کنند
ضرورت دارد مسئولان وزارت نیرو و حوزه حمل و نقل خود را برای همراه سازی و استفاده از ظرفیت های دنیای جدید آماده نمایند.
سید حسین میرافضلی: جهان به سرعت در حال برقی شدن است و انرژی خورشیدی منبع اصلی تامین برق مورد نیاز جهان خواهد شد. شبکه حمل و نقل برقی می شود اتوبوس ها و کامیون ها با باتری های ذخیره برق حرکت خواهند نمود این باتری ها توان ذخیره حدود 600 کیلو وات برق را دارند لوکوموتیوها برقی می شوند و با باتری های با توان ذخیره 6 تا 10 مگاوات برق حرکت خواهند نمود.
تا ده سال آینده بخش قابل توجهی از شبکه حمل و نقل جهان برقی می شود و برق مورد نیاز باتری ها در طول روز با انرژی خورشیدی تامین می گردد.
هزاران کامیون و اتوبوس و قطار مترو و قطارهای بین شهری ده ها هزار مگا وات برق را در ساعات ارزانی برق در اوج تابش خورشید درون باتری های خود ذخیره می کنند و قادر هستند بخشی از برق ذخیره شده را در ساعات اوج مصرف به شبکه سراسری برق تزریق نمایند.
صدها هزار کامیون در غروب آفتاب که اوج مصرف برق است قادرند بخشی از برق ذخیره شده در باتری های خود را به قیمت بالا به شبکه سراسری بفروشد و شرکت های مالک لوکوموتیو و کشنده های ریلی نیز می توانند از این مزیت استفاده نمایند و به این ترتیب در جهان پیش رو مدیریت بسیار متفاوتی را در حوزه حمل و نقل و تولید و توزیع برق شاهد خواهیم بود.
ضرورت دارد مسئولان وزارت نیرو و حوزه حمل و نقل خود را برای همراه سازی و استفاده از ظرفیت های دنیای جدید آماده نمایند.
وزارت نفت به شدت با کمبود تقاضای نفت مواجه خواهد شد و از هم اکنون می بایست وزارت نفت و حاکمیت خود را برای شرایط پسانفت آماده کند.
نویسنده: سید حسین میر افضلی