بازدید سایت : ۶۹۳۳۳
مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد:

◄ انتقال خطوط راه‌آهن تهران به زیر زمین غیراصولی است

◄ انتقال خطوط راه‌آهن تهران به زیر زمین غیراصولی است
|

تین‌نیوز| مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران از هزینه 750 میلیارد تومانی انتقال خطوط راه‌آهن به زیرزمین در مناطق 17 و 18 شهر تهران خبر داد.
 
به گزارش تین‌نیوز، پورسیدآقایی با حضور در صحن شورای شهر با اشاره به این‌که هدف اصلی همه دستگاه‌ها خدمت به مردم است،اظهار داشت: هیچ یک از ما نباید تنها به دنبال اهداف سازمانی خود باشیم و باید همه اهداف در راستای خدمت به مردم قرار گیرد.

او ادامه داد: در همین راستا امروز در شورای شهر تهران حاضر شدم تا مسائل مربوط به خطوط راه‌آهن در مناطق 17 و 18 شهرداری تهران مورد بحث و بررسی قرار گیرد و اطلاعات راه‌آهن و مجموعه مدیریت‌شهری یک‌پارچه شود تا خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.
 
وی با بیان این‌که موضوع انتقال خطوط  آهن به زیرزمین باید مورد بررسی قرار بگیرد که آیا کار درستی است یا خیر؟»، افزود: در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا از جمله توکیو و لندن خطوط راه‌آهن از مرکز شهر و از کنار مراکز تجاری مهم عبور می‌کند.
 
پورسیدآقایی بایادآوری انتقال ایستگاه شهر قم به خارج از شهر به‌عنوان یک تجربه در داخل کشور، تصریح کرد: در سال‌های گذشته ایستگاه راه‌آهن شهر قم به محمدیه به 17 کیلومتری شهر منتقل شد که با موجی از اعتراضات مردم همراه شد لذا بر همین اساس دو سال قبل بار دیگر این ایستگاه به داخل شهر قم و در جوار حرم منتقل شد.
 
وی در ادامه با اشاره به این نکته که برای طراحی ایستگاه‌های درون‌شهری با مشاور بین‌المللی که طراحی ایستگاه‌های شهرهای اروپایی انجام شده است، ابراز داشت: بر همین اساس قراردادی منعقد و مقرر شد برای ایستگاه‌های تهران طراحی‌های مناسبی را انجام دهد و در این طراحی‌ها چند وجهی بودن ایستگاه‌ها مورد تاکید قرار گرفته است به‌طوری‌که بتوان در مجموعه ایستگاه‌ها حوزه‌های اقتصادی و فرهنگی نیز مد نظر قرار داد.
 
مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر لزوم مکمل بودن ایستگاه‌های راه‌آهن و مترو، گفت: باید خط سه مترو به‌صورت مستقیم به سکوهای راه‌آهن متصل شود در حالی‌که امروز تنها یک ورودی در حیاط راه‌آهن در خط سه مترو در نظر گرفته شده است و در شهرری نیز باید ایستگاه راه‌آهن با خطوط یک و شش ایستگاه مکمل داشته باشد تا از این طریق تعامل مناسب بین بخش‌های مختلف حمل‌ونقل پایتخت برقرار شود، همچنین ایده‌ای برای احداث ایستگاهی در میدان آزادی وجود دارد تا در این ایستگاه نیز راه‌آهن با مترو در خط چهار یک ایستگاه مکمل داشته باشد.
 
پورسیدآقایی به انتقال خطوط سریع‌السیر به مرکز شهر تاکید کرد و افزود: خط تهران–قم و قم–اصفهان که می‌تواند مسافرین را در عرض دو ساعت به اصفهان برساند باید در مرکز شهر ایستگاه داشته باشد و پیش‌بینی شده با طراحی و اجرای این خط که قطارهای آن بین 250 تا 300 کیلومتر در ساعت سرعت دارند مسافرین را در سریع‌ترین زمان ممکن به فرودگاه امام خمینی (ره) نیز برساند ولی لازمه این کار احداث ایستگاهی در مرکز شهر است تا انگیزه استفاده از قطار سریع‌السیر در مسافرین ایجاد شود.
 
وی درباره مشکلات و معضلات شهروندان مناطق 17 و 18 در رابطه با وجود خط راه‌آهن نیز، افزود: انتقال این خطوط به داخل تونل کاری غیر اصولی بوده است چرا که با هزینه‌های امروز این طرح معادل یک هزار و دویست میلیارد تومان برآورد شده در حالی‌که می‌توانست این هزینه در مسیری خرج شود که برای مردم منطقه دست‌آوردهای بهتری داشته باشد.
 
مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود در شورای شهر، خاطرنشان کرد: تا سال 1392 علی‌رغم ساخته شدن تونل امکان تردد قطار در آن وجود نداشت که در نهایت با تکمیل تاسیسات تونل توانستیم در سال 93 امکان تردد قطار در این مسیر را فراهم کنیم و پس از تردد قطار در این مسیر حدود 26 هکتار زمین در این محدوده آزاد شد و کار مشاور برای بهره‌گیری از زمین‌ها در بخش‌های مختلف اعم از فضای سبز آغاز شد.
 
وی با تاکید بر این موضوع که تمام این تونل به نحوی ساخته شده است که قابلیت ساخت و ساز تا پنج طبقه روی آن پیش بینی شده است، افزود: در اوایل تشکیل دولت یازدهم راه‌آهن پیش‌قدم شد و با تشکیل جلسه‌ای مشترک میان شورا و شهرداری برای تعیین تکلیف زمین‌های آزاد شده برگزار شد که بر اساس آن مقرر شد شهرداری متولی اجرای پروژه‌های عمرانی در این زمین‌ها شود.
 
پورسیدآقایی با اشاره به این‌که از مجموع بندهای صورت‌جلسه موجود راه‌آهن تمام وظایف خود را انجام داد و اجازه احداث آبنما، تعویض گذرها و دسترسی‌ها و معابر را به شهرداری تهران داد، گفت: این در حالی است است که پس از 18 ماه از صورت‌ جلسه شهردای در مرداد ماه سال 94 این دستور جلسه را ابلاغ کرد.
 
مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در تشریح اقدامات این شرکت در دو منطقه 17 و 18 شهرداری تهران گفت: 75 هزار متر مربع فضای پارکینگ در طبقه فوقانی تونل احداث شده در نظر گرفته شده است و این اقدام جهت افزایش رفاه شهروندان منطقه انجام شد که برای ایجاد آرامش بیشتر شهروندان دیوارهای صوتی نیز در محدوده این دو منطقه نسب شد.
 
وی در پایان سخنان خود در جمع منتخبین مردم تهران، ادامه داد: تاکنون در مجموع 524 میلیارد تومان برای این پروژه پول پرداخت شده و 20 میلیارد تومان نیز بدهی باقی مانده است که البته تا امروز تاسیسات تونل و سیستم‌های ایمنی اجرایی نشده که این بخش نیز نیازمند بودجه‌ای معادل 213 میلیارد تومان است و در حقیقت این پروژه در سیکل 750 میلیارد تومان هزینه در برداشته است که معادل هزینه آن به نرخ امروز حدود یک هزار و دویست میلیارد تومان خواهد بود.
 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.