ماجرای فرودگاه مهرآباد پس از چند روز!
برای کسانی که دغدغۀ رعایت انصاف و عدالت در هر شرایطی و در برابر هر کسی را دارند، به نظرم ماجرایی که بین یک خانم و یک فرد معمم در فرودگاه مهرآباد پیش آمده بود، باید درس آموز باشد.
احمد زیدآبادی: برای کسانی که دغدغۀ رعایت انصاف و عدالت در هر شرایطی و در برابر هر کسی را دارند، به نظرم ماجرایی که بین یک خانم و یک فرد معمم در فرودگاه مهرآباد پیش آمده بود، باید درس آموز باشد.
یک اصل خدشه ناپذیر اخلاقی و انسانی این است که برای داوری در بارۀ هر اتفاقی ابتدا باید اطلاعات کافی وافی از آن اتفاق به دست آورد و سپس داوری کرد. داوری قبل از تحقیق بی طرفانه، بی انصافی و ظلم است و اصلاً هم مهم نیست که طرف ماجرا کیست و چه کاره است و چه کارنامه ای دارد، از جمله اینکه "در کدام طرف تاریخ ایستاده است"!
در کتاب آمده است: "وَلَا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا": دشمنی با یک گروه نباید شما را از مسیر عادلانه خارج کند. (آیۀ 8 سورۀ مائده) در تاریخ معاصر، هیچ آیه ای در قرآن به اندازۀ این آیه لگدمال و نقض نشده است. عده ای خود را مسلمان می دانند اما هنوز نمی دانند که حتی ظلم به ظالم هرگز مجاز نیست.
گاه پیش می آید که تحقیق کامل و بی طرفانه در بارۀ یک حادثه امکانپذیر نیست. در این صورت به نظرم به جای تعجیل در موضع گیری باید مقداری صبر کرد تا حقیقت آشکار شود. اگر هم به فرض در پاره ای مواقع، شرایط محیط، اجازۀ صبر لازم را ندهد و داوری نامنصفانه ای صورت گیرد، پس از روشن شدن حقیقت باید به اشتباه صورت گرفته اعتراف کرد. غیر این باشد، بشر روی رستگاری نخواهد دید.