◄ آیا مجموعه ایران مال یک شرکت تقریبا ورشکسته است؟
خیلی ساده می توان گفت در کشور ما واقعیت عملا با صورت های مالی تطبیق ندارد.

سایت خبری اکونیوز با انتشار صفحه سود و زیان ایران مال با اسم رسمی شرکت توسعه بین الملل ایران مال(جدول زیر) نوشت: ایران مال با بیش از ۲ همت تولید زیان سالانه، ۱۰ همت زیان انباشته و جریان نقد اسفناک است اما عده ای سعی دارند این شرکت را به عنوان یک دارایی ارزشمند برای بانک آینده جا بزنند.
اینکه در کشور ایران با اقتصاد دچار مشکلات متعدد یک شرکت با صرف نشان دادن زیان در صورت های مالی، واقعا دچار زیان بوده و ورشکسته باشد جای بحث بسیار دارد!
اینکه صورت های مالی شرکت ها و آنچه در ترازنامه و گزارش سود و زیان شرکت ها که بر اساس اصول حسابداری تنظیم می شود با واقعیت مطابق هست یا خیر، بحث پیچیده ای است. اما خیلی ساده می توان گفت در کشور ما واقعیت عملا با صورت های مالی تطبیق ندارد. حداقل یک دلیل آن این است که اموال و سرمایه فیزیکی بسیاری از شرکت ها به دلایل متعدد و ازجمله تورم و کاهش ارزش پول هیچ گاه هر ساله بروز نشده و بعضا چندین سال به نرخ سال قبل یا سالیان قبل در صورت های مالی قید می شود. لذا ارزش واقعی و به روز دارایی های مشهود و نامشهود در صورت های مالی قید نمی شود. در حالی که میزان هزینه های هر شرکت بر اساس قیمت روز(همان سال) در حساب ها می آید. یعنی ممکن است ارزش نقدی اموال تفاوت فاحشی با ارزش روز داشته و با توجه به زمان ارزش گذاری، بسیار کمتر در صورت ها قید شده باشد. لذا صرف تکیه بر یک رقم زیان یک شرکت نمایش دهنده وضعیت ورشکسته بودن آن شرکت نیست.
با دقت در موضوع بالا باید گفت برای برآورد دقیق تر از ورشکسته بودن شرکت، حداقل باید ارزش دارایی های آن شرکت با سال قبل و سال های قبل تر مقایسه شود و اگر تغییری نداشت موضوع ورشکستگی زیر سوال خواهد بود و احتمالا ناشی از یک جریان سوء و هدفدار می باشد. که این موضع در مورد گزارش زیان ایران مال صدق می کند.
نکته دوم اینکه در گزارش سود و زیان ذیل، هیچ گونه نشانه ای از وضعیت جریان نقد شرکت ایران مالی مشاهده نمی شود. لذا شایعه سازی برای شرکت ایران مال با توجه به این موضوع نیز تقویت شده و می توان با قطعیت بیشتری گفت که انتشار این خبر با هدف درستی صورت نگرفته است و احتمالا قصد تخریب این شرکت در میان می شود.